Hoofdverdachte in zaak doodgeslagen Nederlandse filmmaker: "Klappen omdat hij plaste op straat"

De verdachte (witte short) in de zaak rond de doodgeslagen toerist Wouter van Luijn.
EPA De verdachte (witte short) in de zaak rond de doodgeslagen toerist Wouter van Luijn.
De gewelddadige dood van Nederlander Wouter van Luijn op Mallorca zou niets te maken hebben met een beroving. De hoofdverdachte in de zaak heeft verklaard dat hij Van Luijn klappen heeft gegeven omdat hij op straat stond te plassen, zo melden lokale media. De Amsterdamse filmmaker ging na de klappen tegen de grond en overleed later.

De vrijdag opgepakte negentienjarige Spanjaard Adrián F. zit vast op verdenking van beroving en geweldpleging met de dood van de 34-jarige Nederlander als gevolg. Het misdrijf had plaats in een wegens drugshandel beruchte krottenwijk, Son Banya, niet ver van de luchthaven.

Adrián F. is zelf drugsgebruiker en vervoert klanten van drugshandelaren van en naar Son Banya. Volgens de politie wilde de verdachte zijn slachtoffer beroven toen deze drugs wilde kopen. Uit de portemonnee van Van Luijn miste 700 euro.

Wouter van Luijn op de première van Wolf.
Twitter Wouter van Luijn op de première van Wolf.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Op straat moeten plassen kan een pijnlijk resultaat zijn van een man met prostaatproblemen. Het kraantje hou je dan geen 30 seconden toe, maar ik vrees dat de 34-jarige nederlander te jong is om dit probleem gehad te hebben… Vraagje : waren er wel voldoende plasplaatsen in de buurt? Het is wel heel droevig om op die wijze aan zijn eind te zijn gekomen voor dit soort voorval. R.I.P.

 • paul van de velde

  Eigenlijk heeft hij het wat zelf gezocht

 • Didier BRIGLIA

  en daarvoor moet je iemand doodslagen!!!

 • Geert Noels

  heel Europa is onveiliger geworden..In Azie daarentegen heel veilig

 • Nico Lietaert

  wat deed hij daar?