Hoofdsniper bij dodelijke gijzeling in café in Sydney klaagt oversten aan

getty
De hoofdsniper die op 15 december 2014 aan het werk was bij een gijzeling in het Lindt Cafe in Sydney klaagt de politie van de Australische deelstaat New South Wales aan. De man beweert een psychologisch trauma te hebben opgelopen door de beslissingen van zijn superieuren 4,5 jaar geleden.

Bij de gijzeling door IS-aanhanger Haron Monis kwamen drie mensen om het leven, onder wie de gijzelnemer zelf. Hij ging op 15 december 2014 om 10 uur ‘s morgens het Lindt Chocolat Cafe in het centrum van Sydney binnen en gijzelde er acht werknemers en tien bezoekers. Toen de politie uiteindelijk binnenviel, vielen er drie doden. Monis zelf, de 34-jarige uitbater Tori Johnson en de 38-jarige advocate Katrina Dawson.

De sniper, bekend als Sierra 3-1, beweert dat de hele zaak anders had kunnen aflopen en dat het leven van die laatste twee had kunnen worden gered. 

Een eerdere klacht van hem bij de Law Enforcement Conduct Commissioner werd afgewezen. Daarin beschuldigde hij verantwoordelijke agenten van meineed.

REUTERS
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • stijn vandamme

    Dat is geen "sniper" maar een "scherpschutter'. Er zijn geen snipers bij politie. Een Sniper is iemand die scherpschutter is en dan 40 km achter vijandelijke linies sluipt om iemand uit te schakelen van op lange afstand. Dat doen ze helemaal niet bij de politie