Hoofdredacteur culinair tijdschrift moet opstappen na spottende tirade over veganisten

William Sitwell duikt soms op als jurylid in programma's als Masterchef.
BBC William Sitwell duikt soms op als jurylid in programma's als Masterchef.
De hoofdredacteur van een Brits culinair tijdschrift is opgestapt nadat hij veganisten had bespot. William Sitwell van supermarktblad Waitrose Food Magazine had volgens Britse media voorgesteld te schrijven over het vermoorden van veganisten, mensen die geen dierlijke producten consumeren.

Sitwell deed de gewraakte uitspraak in een mail aan een journalist, die had voorgesteld met een serie te komen over de veganistische keuken. ,,Wat dacht je van een serie over het doden van veganisten, één voor één'', reageerde de hoofdredacteur. ,,Manieren om ze in de val te lokken? Te ondervragen? Hun hypocrisie bloot te leggen? Ze te dwingen om biefstuk te eten en rode wijn te drinken?''

De journaliste, freelancer Selene Nelson, reageerde geschokt. Ze vertelde BuzzFeed nog nooit zo'n reactie te hebben gehad op haar werk. Sitwell bood daarop zijn excuses aan, maar het kwaad was al geschied. Hij stelde zelf dat sprake was van grappig bedoelde opmerkingen in een privémail.

Sitwell is een bekend gezicht in de Britse culinaire gemeenschap. Hij was onder meer jurylid in de serie Masterchef.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Vansweevelt

  Ik vind veganisme niets voor mij, ik ben namelijk te verlekkerd op vlees, maar laat die mensen met rust. Zij zorgen ervoor dat dieren niet hoeven te lijden. Bekijk eens beelden op youtube van slachthuizen en je bent weer een paar dagen zoet zonder vlees.

 • johan De Coninck

  Welkom in 2018. De tijd waarin de mob rules en humor een zonde werd en waar je als gevolg van een misschien smakeloze grap aan de schandpaal genageld wordt.

 • Remus Bogaert

  Al dat gekwek over politieke correctheid ... wat is dat eigenlijk ? Kan iemand eens een duidelijk definitie geven ? hetzelfde met pamperen,trado’s, ... Er wordt hier een koeterwaals gebruikt,geen mens begrijpt het,een geheimtaal wss.

 • Max Illens

  Het is in onze tijden ten stelligste verboden om ook maar één grap te vertellen of schrijven, al is het in een privé mailtje. Saaie wereld aan het worden!

 • werner Van der Kelen

  Verboden te lachen!