Hoofd Hongaars energiebedrijf en ex-premier Kroatië schuldig aan omkoping

Voormalig Kroatisch premier Ivo Sanader.
afp Voormalig Kroatisch premier Ivo Sanader.
Het hoofd van de Hongaarse energiemaatschappij MOL en een voormalige premier van Kroatië zijn schuldig bevonden in een corruptiezaak die al tien jaar duurt. Dat heeft de Kroatische rechtbank vandaag geoordeeld.

Zsolt Hernádi, de voorzitter-CEO van MOL, werd schuldig bevonden aan het omkopen van voormalig Kroatisch premier Ivo Sanader. MOL zou daardoor beslissingsrecht krijgen in het Kroatische energiebedrijf Ina Industrija Nafte, waarin MOL de grootste maar niet de meerderheidsaandeelhouder is.

De aangeklaagden krijgen respectievelijk twee en zes jaar gevangenisstraf, meldde de Kroatische tv-zender N1. De uitspraak is niet definitief en er kan beroep tegen worden aangetekend. Mol heeft bijna 50 procent van Ina, terwijl de Kroatische overheid ongeveer 45 procent bezit.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Georges Vande Velde

    Gebeurt overal , maar weten nooit van iets en worden beschermd door de politieke vrienden ! In België nog meer !