Hongkong verbiedt toegang aan alle niet-inwoners om coronavirus te weren

Passagiers arriveren in de luchthaven van Hongkong.
REUTERS Passagiers arriveren in de luchthaven van Hongkong.
Hongkong zal vanaf woensdag alle niet-inwoners van zijn grondgebied weren. Dat heeft Carrie Lam, regeringsleider van het semi-autonome Chinese gebied, maandag gezegd. 

Hongkong leek aanvankelijk goed op weg om de coronapandemie in eigen regio te overwinnen, maar kreeg de voorbije dagen te maken met een nieuwe stijging van het aantal besmettingen. Die toename werd voornamelijk veroorzaakt door mensen die het virus van buitenaf binnen brachten. “Vanaf 25 maart middernacht zullen alle personen die niet in Hongkong wonen en met het vliegtuig vanuit het buitenland aankomen, geen toelating meer krijgen om de stad te betreden”, aldus Lam. De maatregel geldt voor minstens twee weken.

Lam zei voorts ook een verbod op de verkoop van alcohol in bars en restaurants in de vroegere Britse kolonie te zullen onderzoeken, aldus de Britse openbare omroep BBC.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    Groot gelijk om buitenlanders te weren. Daar is al teveel volk :-)

  • jan wuyts

    Dat zal ook de nieuwe trend zijn de volgende weken totaal verbod reizen.