Hongkong toneel van grote protesten op oudjaarsdag

Begin december namen nog 800.000 mensen deel aan de Human Rights March in Hongkong.
Photo News Begin december namen nog 800.000 mensen deel aan de Human Rights March in Hongkong.
In Hongkong zijn veel protesten aangekondigd voor 31 december en 1 januari. Op oudjaarsdag worden op populaire plaatsen zoals de Victoria Haven en het uitgaanscentrum Lan Kwai Fong grote demonstraties gehouden. Op 1 januari wordt er een mars van een groot park naar het zakendistrict georganiseerd.

In Hongkong gaan al sinds het voorjaar duizenden mensen de straat op uit protest voor de toenemende bemoeienis van China en uit onvrede over het bestuur van Hongkong. Sinds juni zijn al meer dan tweeduizend actievoerders gewond geraakt en meer dan zesduizend mensen opgepakt.

Sinds kerst is er sprake van een toename in het aantal rellen tussen demonstranten en politieagenten. Toch is de mars van 1 januari goedgekeurd door de autoriteiten. Maandag lokale tijd wordt ook nog een kleine herdenkingsdienst gehouden voor alle demonstranten die tijdens protesten zijn overleden of gewond geraakt.

Beelden van de Human Rights March in Hongkong.
Photo News Beelden van de Human Rights March in Hongkong.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.