Hongarije arresteert kapitein rampschip Donau

De Hongaarse politie heeft de kapitein gearresteerd van een rondvaartboot die was betrokken bij het dodelijke ongeluk op de Donau. Er zouden persoonlijke en materiële aanwijzingen zijn om de Oekraïner te verdenken, klonk het. Het ongeluk van woensdagavond kostte ten minste zeven Zuid-Koreaanse toeristen het leven.

De kapitein is een 64-jarige Oekraïner uit Odessa. Hij is aangehouden wegens roekeloos gedrag in het waterverkeer dat tot meerdere slachtoffers leidde, aldus de politie.

Ondertussen zijn nog steeds 21 mensen vermist na de schipbreuk. De zoekactie gaat verder, maar er is weinig hoop dat de vermisten nog levend teruggevonden zullen worden. Door de sterke stroom op de rivier en het beperkte zicht verloopt de actie zeer moeilijk. Het lichaam van een  van de slachtoffers is kilometers van de plaats van het ongeluk teruggevonden, aldus de politie.

Berging zal nog dagen duren

Aan boord van de boot ‘Hableany’ (Zeemeermin) zaten 35 mensen: 33 Zuid-Koreanen en twee crewleden. Ter hoogte van de Margarethabrug werd het vaartuig geraakt door de grotere boot, de Viking Sigyn, waarop het in enkele seconden zonk.

De schipper en een ander crewlid van de toeristenboot zijn nog steeds vermist. Zeven overlevenden konden kort na het ongeval door passagiers van andere boten uit het water gehaald worden. Zij moesten behandeld worden voor onderkoeling. Niemand op de Viking Sigyn raakte gewond.

Donderdag zijn de voorbereidingen getroffen om het wrak van de Hableany uit het water te halen. Die actie zal zeker dagen, tot zelfs een week, duren. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dominique Pagnotta

    Oej, nu gaan ze onze ganse regering aanhouden voor roekeloos bestuur van het land...