Hongaarse politie vuurt waarschuwingsschoten af om migranten tegen te houden aan de grens

Migranten in Horgos, een Servisch dorp in de buurt van de Hongaarse grens.
EPA Migranten in Horgos, een Servisch dorp in de buurt van de Hongaarse grens.
De Hongaarse politie heeft verschillende waarschuwingsschoten afgevuurd om te voorkomen dat een zestigtal migranten het land binnen zou komen via een beschadigd hek aan de grens met Servië. Dat heeft een woordvoerster van de Hongaarse grensstad Szeged gezegd.

Volgens de politie probeerden de migranten het land voor zonsopgang binnen te komen, maar zijn ze teruggekeerd nadat ze de schoten hoorden. 

Hongarije bouwde een hek van 175 kilometer lang aan de grens toen de Europese migratiecrisis van 2015-2016 op haar hoogtepunt was. De nationalistische premier Viktor Orban voerde toen het verzet binnen de Europese Unie tegen de immigratie aan. 

Ondanks het hek en andere harde maatregelen komen er nog steeds migranten aan in Hongarije. Het zijn er wel veel minder dan enkele jaren geleden.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christel Vanden Keybus

  Ja ja, denk dat ik ga emigreren naar Hongarije. Dat is, en blijft een veilig en proper land.

 • dirk belaey

  Perfect...zo hoort het

 • Ronald Beintema

  Niets mis mee....je kunt niet zomaar illegaal door Europa wandelen en naar het land te reizen met de hoogste uitkering!!! Respect Victor Orban!!!

 • Jef Denijs

  Daar weten ze tenminste van aanpakken, hier rollen ze zelfs de rode lopen uit. Wanneer gaan we eens inzien dat dit niet kan blijven duren ?

 • Charlotte De greef

  De Hongaren hebben groot gelijk! En hun land zal tenminste van hen blijven.