Honduras arresteert Syriërs met valse paspoorten

Eén van de gearresteerde Syriërs in Honduras.
ANP Eén van de gearresteerde Syriërs in Honduras.
De autoriteiten in het Midden-Amerikaanse Honduras hebben zes Syriërs aangehouden die met gestolen Griekse paspoorten naar de VS wilden reizen. Dat heeft de politie woensdag (lokale tijd) laten weten. Het is volgens de politie de eerste keer dat zoiets gebeurt.

Er is volgens de politie geen verband met de aanslagen in Parijs vrijdag. Wat de zes in Amerika wilden doen, is niet bekend. 'Dit zijn gewone Syriërs', aldus een woordvoerder van de politie. De regering in Honduras heeft Interpol gevraagd de zaak te onderzoeken.

Vijf Syriërs werden dinsdag gearresteerd op het vliegveld van de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Zij kwamen daar aan met een vlucht uit Costa Rica. Voordat ze daar aankwamen, reisden ze door Turkije, Brazilië, Argentinië en San Jose. Een zesde Syriër werd vrijdag al tegengehouden en op een vliegtuig teruggezet naar El Salvador.

Hoewel Honduras voor de eerste keer Syriërs aanhoudt, staat het incident niet op zichzelf. Zo heeft de politie op Sint-Maarten vorige week zaterdag drie vermoedelijk Syrische mannen gearresteerd, die aankwamen met een vlucht uit Haïti en eveneens met gestolen Griekse paspoorten reisden.In Paraguay werd vorige week zondag een Syrische man aangehouden die zich ook met een vals, Grieks paspoort identificeerde.