Honderdtwintig vluchtelingen gered voor Libische kust

AFP
De Libische kustwacht heeft zaterdagavond laat honderdtwintig vluchtelingen en migranten gered die in moeilijkheden waren geraakt toen ze de Middellandse Zee wilden oversteken. De kustwacht pikte hen dichtbij de stad Zuwara op, aan de Libische westkust, zegt ze zondag.

Een Europese ngo was ook betrokken bij de operatie, maar de kustwacht deelt niet mee dewelke. De opvarenden werden medisch onderzocht en naar een kamp gebracht. 

Sinds de val van dictator Muammar Kadhafi en een gewapende opstand in 2011 verkeert Libië in chaos. Verschillende milities strijden om de macht in het Noord-Afrikaanse land. Temidden van die onrust is Libië de belangrijkste vertrekplaats geworden van vluchtelingen die de gevaarlijke tocht van Afrika naar Europa willen wagen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  En ? Heeft die "Europese" Ngo hen dan weer naar papa, mama, of vrouwtje lief gestuurd ? Om hen "veilig thuis" te laten bekomen ? Van hun expeditie ?

 • Jan Vannuffelen

  hopelijk een kamp aan de afrikaanse kant .

 • Hugo Schelstraete

  Hopelijk zijn ze direct teruggevaren naar hun vertrekpunt.

 • diane colman

  Dat kan toch zo niet blijven duren... Europa "wake up" en doe er iets aan. Vroeg of laat breken ze uit die kampen en vluchten Europa binnen....

 • Patrick Weyers

  En terug naar Libië want dat was het dichtst bij?