Honderdtal doden bij brand op boot in Congo

Bij de brand op de Congo-rivier vielen circa 100 doden, 61 mensen zouden het inferno overleefd hebben. (Illustratiefoto)
Kos Bij de brand op de Congo-rivier vielen circa 100 doden, 61 mensen zouden het inferno overleefd hebben. (Illustratiefoto)
Bij een brand op een boot op de Congo-rivier in het noordoosten van Congo zijn gisteren ongeveer honderd doden gevallen. Dat meldt Radio Okapi, de radio van de Verenigde Naties. Het incident gebeurde ter hoogte van Lokutu, in de provincie Orientale. De radiozender maakt melding van een zestigtal overlevenden, op gezag van lokale bronnen.

De brand verwoestte om 17 uur lokale tijd (18 uur Belgische tijd) het vaartuig, de HB Likau, die op de Congo-rivier voer ter hoogte van Lokutu, op 200 kilometer ten westen van Kisangani, hoofdstad van de provincie Orientale.

Volgens getuigen zijn zeven lichamen al uit het water gehaald, terwijl talrijke passagiers door het vuur zijn verbrand. De overlevenden, 61 in totaal, zijn in Basoko, aan de andere kant van de rivier.

De lokale bronnen meldden aan Radio Okapi dat de balans nog voorlopig is.