Honderdste onthoofding van het jaar in Saoedi-Arabië

thinkstock
In Saoedi-Arabië is vandaag een tot de doodstraf veroordeelde Saoedi geëxecuteerd. Hij genoot de dubieuze eer de honderdste te zijn die dit jaar in het fundamentalistische koninkrijk publiekelijk werd onthoofd.

In een communiqué veroordeelde mensenrechtenorganisatie Amnesty International (AI) de "executiewoede van de Saoedische regering", in het bijzonder sinds juli, met vanaf dan "gemiddeld vijf executies per week".

Saoedi-Arabië heet officieel een fase van "hervormingen" te zijn begonnen, met als voorlopig "hoogtepunt" dat nu ook vrouwen met de auto mogen rijden. Amnesty vindt dat Riyad, als hervormingen het regime ernst zijn, best begint met het afschaffen van de doodstraf.

Vorig jaar zijn in Saoedi-Arabië minstens 153 mensen geëxecuteerd. In het ultraconservatieve koninkrijk is de sharia van kracht. Saoedi-Arabië past de doodstraf toe in zaken rond terrorisme, doodslag, verkrachting, gewapende overval en drugstrafiek.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Viona

  het grote verschil is dat men daar hun kop afkapt en men ze hier vrijlaat..zelfs meervoudige kindermoordenaars en moordenaressen komen, vrij . dan is voor mij de keuze snel gemaakt.

 • Che Guevara

  Barbaars.Een andere omschrijving is daar niet voor vooral wanneer men ziet waarvoor sommigen ter dood veroordeeld werden.

 • Jan D

  Amnesty International? Is dat die "mensenrechten" organisatie die ik nog niet gehoord heb i.v.m. de Catalanen?

 • Jean Paul Peelis

  En toch is dat land voorzitter van de mensenrechtenraad van de VN. Ook Belgie stemde voor. Dat kan alleen als er enveloppes werden uitgedeeld.

 • Peter Bosmans

  De dodstraf is een domme en achterhaalde straf. Maar levenslang zou we echt levenslang moeten zijn.