Honderden vluchten geannuleerd door sneeuwchaos in Istanboel

AFP
Aanhoudende sneeuwval met onweer en storm heeft de Turkse grootstad Istanboel in chaos ondergedompeld. Turkish Airlines annuleerde vandaag meer dan 350 vluchten van en naar Istanboel. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij op haar homepage bekend. Gisteren werd de Atatürk-luchthaven wegens dichte sneeuwbuien tijdelijk gesloten. Het persbureau DHA meldde dat er in 28 jaar nog niet zoveel sneeuw in Istanboel was gevallen dan in de voorbije dagen. In het westen van de stad lag de sneeuw tot 70 centimeter hoog.

Ook vandaag bleven de scholen in Istanboel gesloten. De pakken sneeuw op de wegen leidden tot chaotische toestanden met honderden verkeersongevallen. In de heuvelachtige wijken van Istanboel was op de steile straatjes nauwelijks nog doorkomen meer aan. Autmobilisten trokken sneeuwkettingen over hun banden.

De centrale winkelboulevard Istiklal Caddesi veranderde in één lange glijbaan. De hevige sneeuwval bij temperaturen rond het vriespunt was dinsdag begonnen en duurde ook deze namiddag nog voort. Voor de komende dagen voorspellen de meteorologen dooiweer.