Honderden Tunesische mannen én vrouwen op straat tegen vrouwenrechten

Een groep betogers kwam vandaag op straat om te protesteren tegen meer vrouwen- en homorechten.
EPA Een groep betogers kwam vandaag op straat om te protesteren tegen meer vrouwen- en homorechten.
Honderden Tunesiërs zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen het regeringsplan de rechten van vrouwen en homo's te verbeteren. De demonstranten, onder wie geestelijken, verzamelden zich zaterdag voor het parlementsgebouw om hun ongenoegen te uiten.

De betogers hadden plakkaten bij zich met teksten als "Nee tegen verandering van Gods woord", "Tunesiërs houden zich aan de leer van de islam" en "Het legaliseren van homoseksualiteit is tegen de regels van Allah". Anderen staken de koran in de lucht en veroordeelden luidkeels de beoogde hervormingen als funest voor de identiteit van het land.

Een commissie die was ingesteld door president Beji Caid Essebsi kwam in juni met voorstellen. Daaronder gelijke rechten voor mannen en vrouwen, bijvoorbeeld bij de verdeling van een erfenis. De sharia bepaalt dat een zoon twee keer zoveel krijgt van de nalatenschap als een dochter.

Daarnaast werd aanbevolen om homoseksualiteit - een groot taboe in Arabische landen - uit de criminele sfeer te halen. Essebsi zal naar verwachting maandag de wetsontwerpen presenteren.

EPA
AFP
EPA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Andre Winters

  Nooit, maar dan ook nooit zal deze gemeenschap de westerse waarden en levenswijze ondersteunen.

 • Jef Heffens

  Die betogers leven nog in de middeleeuwen.

 • Theo Deweerdt

  Het kan niet anders dat die vrouwen verplicht worden door hun mannen om te protesteren tegen meer rechten voor de vrouw.

 • Jan De Smet

  TEGEN vrouwenrechten ? Waar gaat deze wereld naartoe ?

 • GERRIT VERMEIR

  Hier zijn echt geen woorden voor