Honderden migranten bereiken Griekenland via grensrivier Evros

Leden van Frontex nabij grensrivier Evros
EPA Leden van Frontex nabij grensrivier Evros
Smokkelbendes brengen steeds meer migranten naar Griekenland via de Turks-Griekse grensrivier Evros (Turks: Meric). Sinds zaterdag zijn zo al meer dan 500 mensen de rivier overgestoken, zo werd vernomen bij de Griekse politie.


In maart bereikten volgens de Griekse autoriteiten 1.658 mensen Griekenland via de rivier. Dat is een enorme stijging tegenover vorig jaar: in maart 2017 ging het om slechts 262 migranten.

Smokkelaars beloven aan de migranten dat ze ondanks de steeds verder gevorderde sluiting van de zogenaamde Balkanroute, toch via onbewaakte gebieden in het noorden van de Balkan of via de Adriatische Zee richting Italië en van daar naar Centraal-Europa kunnen reizen. Ze rekenen 1.500 euro per persoon aan om de grensrivier over te steken en verder in westelijke richting te reizen, aldus de politie. 

Grensrivier Evros
REUTERS Grensrivier Evros4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Baute

  De "immigranten" zijn al veilig in Turkije maar willen toch doorstoten naar de noordelijke Europese landen om zich dan hier in de sociale hangmatten te leggen. Allemaal terugwijzen.

 • Theo Schuermans

  En ze blijven maar komen.

 • diane colman

  Stop ermee....

 • DIRK VAN DESSEL

  Dat zijn geen "migranten" want die hebben een geldig inreis-visum, in tegenstelling tot illegale indringers !