Honderden Mexicanen protesteren tegen migrantenkaravaan

Honderden inwoners van de Mexicaanse grensstad Tijuana protesteerden gisteren tegen de massale komst van Amerikaanse migranten. Om de veiligheid te garanderen werden ook barricades en prikkeldraad geplaatst.

Met vlaggen en spandoeken eisten de Mexicanen het vertrek van karavaanleden. Ze beschuldigden hen ervan de regio onveilig te maken en de Mexicaanse wetten te schenden.

Lees verder onder de foto’s.

AP
AP

Migrantenkaravaan

Duizenden migranten die in Tijuana zijn aangekomen, hebben de buurt verzadigd. Volgens de burgemeester werden er zo’n 10.000 migranten verwacht. Om de veiligheid te garanderen werden ook barricades en prikkeldraad geplaatst.

De leden van de karavaan hebben gezegd dat ze ervoor kiezen om in Mexico te blijven en er werk te zoeken, omdat elke optie beter zou zijn dan naar hun land terug te keren. De meeste migranten zijn afkomstige uit Honduras, Guatemala en El Salvador.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Die beginnen ook verstand te krijgen.

 • Lutgard Crombez

  De leden van de karavaan hebben gezegd dat ze ervoor kiezen om in Mexico te blijven en er werk te zoeken??? Terwijl veel Mexicanen geen werk hebben en ook naar de VS proberen te gaan.

 • Hedwig Jacobs

  En wie heeft ze terug binnen gelaten, juist de Mexicaanse regering zelf, nu zal er in Mexico ook tegen de regering betoogd worden, en zal er ook een linkse en rechtse beweging opstaan die zoals overal het land zal verscheuren, en nog altijd begrijpen ze niet dat de massa immigratie overal burgeroorlogen zal ontketenen, ook bij ons.

 • Benny Vdput

  Allemaal de schuld van de protestanten tegen trump die dit hebben veroorzaakt .als ze al in mexico boel maken gaan ze zich dan kunnen gedragen in america .de mensen tegen trump maken nog liever hun land kapot om trump tegen te zitten .ze zullen er nog spijt vankrijgen als het telaat is

 • Tony Vandermaelen

  Die Mexicanen geven Trump dus groot gelijk. Hoe zou dat toch komen?