Honderden mensen protesteren in Rusland tegen huisarrest van mensenrechtenactiviste

EPA
In verschillende Russische steden hebben honderden mensen geprotesteerd tegen het huisarrest van een mensenrechtenactiviste. Een aantal mensen werd gearresteerd, berichtten verschillende Russische media vandaag. 

In Moskou kwamen de deelnemers bijeen voor een wandeling, omdat het stadsbestuur een manifestatie had verboden. Enkele honderden mensen namen daar volgens de radiozender Echo Moskwy aan deel. Ook in Sint-Petersburg, Jekaterinenburg aan de Oeral en Kazan in het zuidwesten van Rusland gingen mensen de straat op.

Ze wilden hun solidariteit betuigen met de activiste Anastasia Shevchenko van het mensenrechteninitiatief Open Russia. Volgens Amnesty International staat de coördinator van de beweging in Rostov aan de Don onder huisarrest. "De mensenrechtenactivist is de eerste persoon tegen wie het strafrecht is ingesteld onder de repressieve wet op ongewenste organisaties", zei Amnesty. Indien ze wordt veroordeeld, riskeert ze tot zes jaar cel.

EPA
EPA



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.