Honderden jongeren bedreigen gezin in zwembad, politie moet pepperspray gebruiken

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Dat de hoge temperaturen ook de gemoederen verhitten, bleek gisteravond in een zwembad in Düsseldorf. Enkele gezinsleden moesten door de politie worden ontzet, nadat ze door honderden jongeren werden belaagd.

Volgens berichten waren een aantal jongeren al enige tijd luidruchtig en overlastgevend bezig. Toen een van de jongens een gezin dreigde fysiek lastig te vallen, werd hij door de vader van het gezin weggeduwd. Daarop keerden de jongeren zich specifiek tegen dit ene gezin.

Pepperspray

Tijdens de steeds feller wordende discussie over en weer groeide de groep jongeren 'uit solidariteit' uit tot enkele honderden. De stemming werd steeds grimmiger. Een van de badmeesters besloot daarop de politie te alarmeren. Omdat de groep zich steeds agressiever ging gedragen, werden er tientallen eenheden extra opgeroepen. Agenten moesten pepperspray inzetten om de gemoederen te bedaren.

Het gezin werd onder politiebegeleiding afgevoerd. De uitbater besloot om het zwembad voortijdig te sluiten. De jongeren werden naar huis gestuurd. Eén persoon werd in bewaring genomen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy cleenwerck

  80 jaar geleden zou dit gedrag niet lang duren.

 • Tom Caers

  Goh mensen is het niet tijd aan het worden dat de mannen onder ons zelf opstaan? Allen samen opstaan als we dit zien in een zwembad of recreatie/zwemvijver en laten zien dat er niet met ons te sollen valt. Of is iedereen nu echt zo soft en laf geworden. Leer toch is terug voor elkaar opkomen aub. Als we die boodschap laten zien zullen deze zaken heel snel ophouden. Ma ieder voor zich? Dat werkt niet.

 • Kurt Dierickx

  Vooral links stemmen. Probleen wordt zo onder de mat gevaagd.

 • Jonathan Wouters

  Wen er maar aan. Zoals ze tegen mij altijd zeggen als ik ergens op reageer: ‘Wij gaan nergens naartoe!’ En zo is het. Ofwel blijven we buigen ofwel rechten we de rug en ondernemen we actie.

 • Rebecca Smolders

  Tientallen eenheden politie opgeroepen, een gezin dat met bescherming moet weggebracht worden, het zwembad wordt gesloten, de agressieve jongeren worden gewoon naar huis gestuurd!? Is dit het nieuwe normale?