Honderd nieuwe doden in New York, ventilatoren moeten voortaan twee patiënten beademen

REUTERS
In de staat New York, het epicentrum van de corona-epidemie in de VS, heeft het nieuwe coronavirus de voorbije 24 uur honderd nieuwe levens geëist. Sinds het begin van de epidemie zijn er 385 overlijdens geregistreerd. Dat meldt de gouverneur van de staat.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deze voormiddag telde de staat ruim 37.000 bevestigde gevallen. Een dag eerder waren er dat 30.000, zei gouverneur Andrew Cuomo op een persconferentie. New York telt bijna 20 miljoen inwoners.

“Hoe langer je beademd wordt, hoe hoger de kans op een slechte afloop”, stelt Cuomo. “We hebben nu patiënten die twintig à dertig dagen beademd worden.” Volgens de man is er op op dit moment genoeg beademingsapparatuur. “Maar in de toekomst zal meer nodig zijn.” Vandaag is bijvoorbeeld al beslist om voortaan elk beademingstoestel ‘op te splitsen’, zodat er twee patiënten aan kunnen in plaats van slechts één.

De stad New York is uitgegroeid tot dé hotspot qua besmettingen in de VS, nadat eerst de westkust het zwaarst getroffen leek. De staat zal nu proberen om zo snel mogelijk nieuwe ziekenhuisbedden en -afdelingen in te richten in bestaande gebouwen, en er zo nodig bij te bouwen. Het doel moet volgens Cuomo zijn om van de 53.000 beschikbare bedden naar 140.000 te evolueren. 

In de hele Verenigde Staten zijn inmiddels 70.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Ook zijn er 1.046 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, blijkt uit cijfers van de Amerikaanse John Hopkins-universiteit.

New Yorks gouverneur Andrew Cuomo.
Photo News New Yorks gouverneur Andrew Cuomo.

Lees ook:

Waarom Amerika het nieuwe corona-epicentrum kan worden (+)

Verpleger (48) bezwijkt aan coronavirus in ziekenhuis New York waar medewerkers vuilniszakken moeten dragen als bescherming

Situatie op Amerikaanse arbeidsmarkt dramatisch verslechterd door coronacrisis
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carl Vangenechten

  Een ventilator maakt alleen maar wind. Een beademingsapparaat noemen de Engelsen "ventilator", maar die maakt geen wind maar pompt gecontroleerd zuurstof in de longen. De Engelse term voor zulk toestel kan in het Nederlands niet gebruikt worden.

 • johan debue

  Een mooie les in nederigheid tegenover de natuur en daar kan de VS met al haar wapens niets tegen doen.

 • Guy de Meeûs d'Argenteuil

  wat is het probleem juist ? je kan tot 8 mensen aan zo een ventilator hangen..

 • steven de wachter

  Laat ons nu is eerlijk zijn, Amerika is eigenlijk een derde wereldsland met te veel geld...

 • christoph janssens

  Dat gaat Trump zijn herverkiezing kosten...