Ga naar de mobiele website
^ Top

Hond takelt meisje (6) zwaar toe, baasje laat kind aan haar lot over

Het meisje moest aan haar benen geopereerd worden, over enkele weken moet ze opnieuw onder het mes.
Politie Hof van Twente / Facebook Het meisje moest aan haar benen geopereerd worden, over enkele weken moet ze opnieuw onder het mes.
De zesjarige Evelina Tempelman werd vorige week gebeten door een hond in het Nederlandse Diepenheim. Het kind moest na de aanval van de Duitse herder aan beide benen geopereerd worden. Dat de eigenares van van de hond het kind aan haar lot overliet, oogst een storm van verontwaardiging op sociale media.

Met diepe bijtwonden in haar benen arriveerde Evelina thuis. Haar moeder bracht haar naar het ziekenhuis, waar ze direct moest worden geopereerd.

Vier uur gewacht
Het incident veroorzaakte afgelopen week een stroom van reacties op  sociale media. Vooral het feit dat de eigenares van de hond het slachtoffer aan haar lot overliet en zich niet om haar bekommerde, zette kwaad bloed, zoals blijkt uit de vele reacties op Facebook.

Ook Evelina's ouders zijn boos dat de vrouw zich pas uren later meldde. "Wat ik niet snap, is dat de vrouw zich pas om negen uur 's avonds bij de politie heeft gemeld. Vier uur na het voorval. Doe je hond dan in de auto en meld je gelijk, denk ik dan! Dat vreet aan me", zegt vader Edwin.

Plastisch chirurg
Hoewel het naar omstandigheden goed gaat met Evelina, zal het nog even duren voordat het meisje weer de oude is. Haar wonden moeten de komende weken twee keer per dag worden schoongemaakt. Bovendien mag ze niet lopen omdat ze haar been niet mag belasten. Edwin: "Als na tweeënhalve week alles oké is, wordt ze opnieuw geopereerd. Dan worden de wonden helemaal dichtgemaakt. Waarschijnlijk met behulp van een plastisch chirurg".

De hond, een Duitse herder, is in beslag genomen en zal volgens de politie door een specialist worden onderzocht. Vervolgens beslist de officier van justitie wat er met het beest gaat gebeuren.

Politie Hof van Twente

18-5-2017 ALGEMEEN BERICHT De politie wordt door volgers gevraagd of er een mogelijkheid is om het meisje een kaartje te sturen. Dit is een hele mooie geste en uiteraard willen wij hier aan...
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thierry Contact.

  Basil, als ge niet weet waarover ge praat,....zwijg dan.

 • Delphine Verstraelen

  Onze dochter groeit op tussen 6 Duitse Herders. Nooit geen problemen. Prachtige en trouwe dieren. Onze honden zijn opgevoed...en onze dochter ook. Voor het baasje geen excuus! De verzorging en aandacht moest in de eerste plaats naar het kind gaan.

 • A Whiteman

  Ik ben in bezit van negen Duitse herders honden en heb vier kinderen. Nooit maar dan ook nooit hebben we problemen gehad met ons honden tegen over ons kinderen maar we weten ook dat we ook dat we ze zolang ze een bepaalde leeftijd hebben niet alleen moeten laten ik denk dat heel veel afhangt van de eigenaar.

 • walter vermeulen

  de vrouw moet zwaar gestraft worden is niet in staat de hond te leiden het dier weet dat en is de baas over haar

 • Basil Fawlty

  Zo zijn de meeste herders, gekweekt om te bijten..

Meld een bug