Hond sterft tijdens vlucht nadat stewardess baasje verplicht dier op te sluiten in bagageruimte

Facebook
Wat een leuk reisje moest worden, eindigde vandaag in een groot drama voor een Amerikaans gezin. Tijdens een vlucht van Houston naar New York vond de familie hun Franse bulldog dood in de opbergruimte. De zwarte viervoeter was amper tien maanden oud. Volgens een ooggetuige is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor de dood van het dier tijdens de drie uur durende vlucht.

Net zoals het gezin met de hond reisde de Amerikaanse Maggie Gremminger van Houston naar New York. Gremminger zag hoe een medewerkster van United Airlines de familie verplichtte om het dier in de opbergruimte boven de passagiers te plaatsen. Ook al zat die al in een reglementair kooitje en zou het dus gewoon onder haar stoel mogen zitten."De vrouw weigerde haar dier echter op te sluiten, maar de stewardess garandeerde de vrouw dat de hond veilig was", getuigt Gremminger. Na wat gekibbel stopte de vrouw haar pup toch in de opbergruimte voor handbagage.

Wat volgde was een hels geblaf dat meer dan een half uur duurde. Tot dat het plots muisstil werd. Het baasje stond abrupt recht om te kijken wat er aan de hand was met haar geliefde viervoeter. Toen ze de opbergruimte opendeed, trof ze haar hond dood aan. Het arme dier is allicht gestikt door een tekort aan zuurstof. "De vrouw zat in het midden van het gangpad met haar dode hond op haar armen. Haar dochter huilde ontzettend hard", vertelt Gremminger op Twitter. "Ik verafschuw dit en ben getraumatiseerd. Huisdieren zijn familie. Hoe kan een getrainde stewardess een passagier nu verplichten haar hond in die kastjes te stoppen. Het was haar job om het vliegtuig en zijn beperkingen en regels te kennen.”

Volgens de luchtvaartmaatschappij is er sprake van "een tragisch incident" en mogen dieren "nooit in de opbergruimte boven de passagiers geplaatst worden". Ze betreuren het jammerlijke voorval en onderzoeken de zaak momenteel. Dat laat een woordvoerder van United flight weten.

Het is niet de eerste keer dat er een dier sterft tijdens een vlucht van United flight. Vorig jaar in april stierf Simon, een konijn. Het beestje is net zoals de Franse bulldog vermoedelijk gestikt. Dat schrijft de Britse nieuwssite Daily Mail.
87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • irene van impe

  Normaal mag men met zijn hond in de passagiersruimte reizen, als ik me herinner tot 5 kgs en het moet aangegeven worden bij de reservatie, maar zeker niet in een gesloten ruimte stoppen. Dat was zeker een dierenhaatster.

 • Birger De waere

  Een hond hoort niet in de passagiersruimte

 • ingrid mertens

  Niemand zou mij dwingen mijn huisdier daarin te stoppen! Ongelofelijk dat zoiets kan gebeuren, hopelijk zware sancties na zulke ontoelaatbare praktijken!! Veel sterkte toegewenst-RIP arme puppy

 • Ben De Staercke

  Liever 10 opgevoede honden in de passagiersruimte dan 1 onopgevoed kind. Iedereen hier die vind dat kleine honden niét in de passagiersruimte thuishoren moet dan naar met Ryanair vliegen, dit is nm 1 van de weinige maatschappijen die dat niet toelaat.

 • Yentl Duvillier

  De stewardess zou mogen zeggen wat ze wil. Je zou denken dat je slim genoeg bent om dat niet te doen als eigenaar? En als een hond een halfuur blaft en je kijkt niet eens?? Dat begrijp ik al helemaal niet. Dat gezin is even schuldig als de stewardess. Vreselijk dat het hondje 30min. heeft moeten lijden. Dit zijn mensen die dieren niet aanzien als een levenwezen maar als een hebbeding en dan doe je er gewoon mee wat je wil!