Hond stapt op geladen revolver en schiet per ongeluk vrouw neer

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
Een vrouw uit de Amerikaanse staat Oklahoma is in haar been geschoten door een hond. De labrador sprong op een geladen revolver toen de vrouw samen met de eigenaar van de hond in de auto bij een spoorovergang zaten te wachten. 

Bij de noodcentrale van Oklahoma City kwam volgens verschillende Amerikaanse media een telefoontje binnen over het bizarre incident dat plaatsvond in het plaatsje Enid. De 79-jarige bestuurder van de pick-up truck vertelde de hulpdiensten dat hij samen met de 44-jarige vrouw, die zijn verzorgster zou zijn, en labrador Molly onderweg was naar zijn broer. 

Toen de auto bij een spoorwegovergang moest wachten, sprong Molly plots vanaf de achterbank naar voren, tussen de twee stoelen in, waarbij de revolver afging die in het bakje tussen de stoelen lag en een kogel het been van de vrouwelijke passagier doorboorde.

Riem

Tijdens de oproep was het gekerm van de getroffen vrouw op de achtergrond te horen. De bestuurder kreeg van de noodcentrale instructies om het hevig bloedende been van de vrouw af te binden. De man gebruikte daarop zijn riem om het getroffen been vlak boven de wonde af te binden en zo het bloed te stelpen tot de hulpdiensten arriveerden.

Politieonderzoek wijst uit dat het verhaal van de man klopt. Het slachtoffer is inmiddels behandeld in een lokaal ziekenhuis.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Een revolver moet niet opgespannen zijn (de haan) om te kunnen schieten, het vergt wel een hele inspanning om dan de trekker over te halen...daarom : dubble action, haan is opgespannen...en dan kan je gemakkelijk de trekker overhalen...daarom ook de zwaantjes hadden vroeger revolvers op de moto...daar zaten enkel 5 patronen in, uit vuiligheid, want mochten ze eventueel "slecht" vallen, stuit de slagpin op een lege kamer ....daarom 5 patronen.(9mm-)

 • Bert D'Hondt

  Bizar verhaal, zeker als je weet hoe een revolver werkt. Dat een pistool al gekamerd is kan ik aannemen, maar bij een revolver moet de haan toch al opgespannen zijn vooraleer je kan vuren? Of die hond heeft de trekker overgehaald, wat toch nog een lange weg is aangezien hij niet opgespannen is...

 • guido vermeyen

  Een revolver heeft geen veiligheid...daarom steken er maar 5 patronen in de 'trommel', die voorzien is voor 6 patronen....single action dubble action: dubbelaction : de haan is opgespannen...single action de haan is niet opgespannen....dus die hond trapte op revolver die in dubble action gereed lag...wat heel dom is.

 • STEFAN Vanderlinden

  Jan Schraepen: Er is in Amerika geen meerderheid om de wapenwet te versoepelen. Die mensen denken anders dan wij.

 • RENE LENAERTS

  Wie zo nonchalant met wapens en munitie omspringt vraagt om miserie. En nu gaan ze ginder de hond nog de schuld geven, zeker?