Hond Joep na overlijden baasje op het laatste moment gered van spuitje

Hond Joep mag toch blijven leven.
Cindy Albers Hond Joep mag toch blijven leven.
Het zag er heel slecht uit voor hond Joep uit het Nederlandse Veenendaal: zijn baasje overleed begin deze week en de nabestaanden hadden besloten om Joep in te laten slapen. Zo konden ze samen in een urn. 

Maar luttele uren voor het inbrengen van het dodelijke spuitje is Joep toch gered. Cindy Albers uit Veenendaal (provincie Utrecht) kende de eigenaar van Joep goed en liet de hond iedere zaterdag en zondag uit, ruim vijf jaar lang.

Toen ze hoorde dat Men Joep zou laten inslapen, plaatste ze een emotioneel bericht op sociale media. “Dag Joep’” schreef ze. Door haar bericht
 ontving ze in korte tijd tientallen reacties. 

Naar Haarlem

“Vandaag om 16.30 uur zou Joep voor het spuitje naar de huisarts gaan, maar er hebben zich drie mensen gemeld die Joep willen overnemen. Na overleg met de nabestaanden is besloten dat hij vanavond naar Anne uit Haarlem gaat’’, aldus een opgeluchte Cindy.

Joep is 15 jaar en heeft drie abcessen en heeft mogelijk niet lang meer te leven. Maar zijn laatste jaren kan hij nu in alle rust uitzitten. 

Een gezond hondje in de Amerikaanse staat Virginia had onlangs minder geluk:  Shih Tzu Emma kreeg een spuitje, naar de wens van het overleden baasje. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ivan Gabriels

    En hart voor dieren....Top!

  • Mady Vermeulen

    Mooi. Zo hoort het, maar weinig mensen hebben genoeg hart om een oude, zieke hond nog een gelukkige oude dag te bezorgen.

  • Ann Permentier

    Wat een schatje. Ergens kan ik het wel begrijpen als het al een oud beest die ziek is. Wil je hen dan nog het gemis naar zijn baasje laten meemaken? Maar toch blij ook dat jij goed zal opgevangen worden want er zijn er niet veel die dat zouden doen. Gelukkig zijn er nog lieve mensen