Hond doodgestoken tijdens burenruzie in Nederland

Archiefbeeld ter illustratie
Thinkstock Archiefbeeld ter illustratie
Een hond is in Nederland overleden nadat het dier was neergestoken tijdens een ruzie tussen zijn baasje en een buurman.

De ruzie vond dinsdagavond rond 22.30 uur plaats in Moerwijk. Aanleiding van het conflict was overlast van een scooter. Het alarm daarvan zou regelmatig afgaan. Eén van de buren ergerde zich daar mateloos aan. 

Zo erg dat de twee buren deze week uiteindelijk met elkaar op de vuist gingen. Bij dat handgemeen werd de hond gestoken met een scherp voorwerp. De viervoeter is vrijwel direct overleden aan zijn verwondingen. Om wat voor soort hond het gaat, is niet duidelijk. De Nederlandse politie heeft een verdachte opgepakt en zoekt getuigen van het incident. 

Op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd op de dood van de hond. “Stelletje lafbekken”, luidt één van de geëmotioneerde reacties. En sterker: “Doodstraf voor diegene die dat arme beestje vermoord heeft.”

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rui Manuel

  Nou, mensen zijn weer leuk bezig zeker. Trekt een hond toch niet midden in een ruzie. Die beestjes kunnen er niks aan doen... Trekt op niks zeg ik....

 • Andreas Convents

  Wat voor een hond was het ?Viel die hond hem aan? Had hij zich gewoon op de beeske gekrenkt? Ik versta als iemand word aangevallen door een groot gevaarlijk hond je iets neemt binnen hand bereik om je te verdedigen of beschermde de hond gewoon zijn baasje met de jammerlijke gevolgen ?

 • herman de genst

  Die had dat wapen ook gebruikt op díe andere persoon , simpel , poging tot doodslag .

 • Jan Verstrepen

  Wat had dat dier daarmee te maken?