Hond dood teruggevonden in verzwaarde kist in het water

De hond werd gevonden in een dichtgespijkerde kist.
Privéfoto De hond werd gevonden in een dichtgespijkerde kist.
Bianca Tichelaar uit Tzum in de Nederlandse provincie Friesland trof dinsdag een dichtgespijkerde kist aan in het water in het nabijgelegen dorp Herbaijum, in de kist vond ze een dode hond.

In de dichtgespijkerde kist met doeken en stenen erin, vond ze een lichtbruine hond. “Geen kans om te ontsnappen met bedoeling: verzuip maar... Wie heeft dit op z’n geweten!” zo schreef Bianca gisteren op Facebook.

Bianca zette ook een foto van het dier op Facebook met de vraag het bericht zoveel mogelijk te delen in de hoop de dader of daders te vinden. Het gaat vermoedelijk om een Mechelse herder. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.
Foto ter illustratie.
Rick ten Cate / ProNews Foto ter illustratie.27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • carmen Van de casteele

  Ongelooflijk, wieisvoor zoietsinstaat? Hopelijk ishondgechipt,zodat eigenaar niet aan zijnveroordeling ontsnapt.wievoor zoiets in staat is is voor een moord ook instaat!Hopelijk worden deze mensen snel gevonden!En wacht hun een mooie boete,als je je hond niet meerwil of kan houden,breng hem naar asiel,of kan je dit ook niet meer opbrengen voor het trouwe dier ?Ronduit schandalig!

 • carine francoys

  Amai hoe kan een mens tot zoiets in staat zijn...hopelijk heeft die dader geen kinderen stel je voor zeg...een hond is toch ook deel van het gezin...gruwelijk gewoon...

 • Rayan El Arami

  Filip Desmedt, er is ALTIJD een andere keuze dan dit. Humaan laten inslapen door de dierenarts bvb. En als je er de centen niet voor hebt, breng hem dan naar een asiel. Dan kunnen die desnoods het nodige doen. Niet te geloven dat je zo iets goed durft te praten. En wie zo iets doet is ook niet te vertrouwen met mensen want die heeft niks nul noppes empathie in zich.

 • Hans Vanbelle

  Hoe zou deze mens met mensen omgaan?,juist hetzelfde

 • Jurgen Devries

  Filip Desmedt sorry maar er zijn 100 andere en betere oplossingen om van je hond af te komen moest het al een zwaar agressieve hond zijn. Maar laten we mss eens ipv te denken het zal een onhandelbare hond zijn denken dat het verlof weer voor de deur staat. De moment dat sommige mensen hun hond ineens beu zijn. Sommige mensen zijn beesten.