Hond bijt baby van nog geen maand dood op Tenerife

Archiefbeeld
Thinkstock Archiefbeeld
Een baby van ongeveer 20 dagen is op het Spaanse eiland Tenerife overleden na een aanval van een Belgische herdershond. Het drama vond gisteren rond de middag plaats in het huis van het gezin zelf in de gemeente Fasnia. Volgens burgemeester Damián Pérez werd de hond niet als een "gevaarlijk dier" beschouwd. Het stadsbestuur "begrijpt niet wat er is gebeurd".

De hond, het huisdier van het gezin, viel de baby aan en beet hem in zijn hoofd. De ouders konden het dier afhouden van hun pasgeboren zoontje en belden meteen de hulpdiensten. Artsen hebben nog meer dan een half uur geprobeerd het leven van het kindje te redden, maar slaagden daar niet in. Ze verklaarden de baby ter plaatse dood.

Er loopt een onderzoek naar de tragische feiten.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cinthy Waegebaert

  Spijtige gebeurtenis...

 • Christine Laevers

  In een gezin met een hond is er in de hond zijn hoofd een rangorde. De plaats die het dier bekleedt kan bedreigd worden door een nieuwkomer. Vooral als de hond niet op de onderste trede van de rangorde ladder staat. Een hond moet altijd het laagste staan bij mensen en niet alleen ager in rang dan alleen de baasjes.

 • maud hallett

  Hond was waarschijnlijk onvoldoende voorbereid over dit nieuwe lid van het huisgezin, het beste is als het kindje nog in het ziekenhuis ligt om de hond elke dag aan zijn gedragen kleedjes te laten ruiken

 • Sobek Wessels

  Dieren en Jonge kinderen is altijd opletten !! Hoe lief of braaf je dier nog is het kan altijd instinctief handelen en bij zeer jonge kinderen kan dat al eens fout aflopen ! Wat niet wil zeggen dat het dier kwaadaardig is helemaal niet !

 • Ingrid De Clercq

  Een hond blijft een hond. Nooit alleen laten bij je kinderen.