Ga naar de mobiele website
^ Top

Homokoppel aangevallen met betonschaar: 4 minderjarigen melden zich

Jasper en Ronnie (rechts) werden aangevallen met een betonschaar na een avondje uitgaan in Arnhem. Ronnie verloor verschillende voortanden.
Erik van 't Hullenaar Jasper en Ronnie (rechts) werden aangevallen met een betonschaar na een avondje uitgaan in Arnhem. Ronnie verloor verschillende voortanden.
Vier minderjarige verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling van twee homo's in de Nederlandse stad Arnhem zondagochtend hebben zich gemeld bij de politie. Het gaat om drie jongens van zestien jaar en een jongen van veertien uit Arnhem, zei een woordvoerder van de politie vandaag.

De jongens hadden zich zondagavond laat al gemeld. Al eerder die avond had de politie een veertienjarige jongen uit Arnhem opgepakt en een twintigjarige man uit Gennep. In totaal zitten nu zes mensen vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De twee slachtoffers van 31 en 35 jaar liepen in de nacht van zaterdag op zondag hand in hand over de Nelson Mandelabrug toen ze werden uitgescholden door een groepje passerende jongeren van Marokkaanse origine. De twee werden vervolgens zwaar mishandeld. Een van de slachtoffers werd geslagen met een betonschaar in zijn gezicht en verloor daardoor enkele tanden. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wordt nog gezocht naar camerabeelden.

Massaal hand in hand

In heel Nederland worden inmiddels steunbetuigingen gegeven door bekende en minder bekende mensen. Gay Horeca Arnhem (GHA) roept iedereen op om zaterdag naar het Jansplein in Arnhem te komen. Bezoekers gaan daar vanaf 17.00 uur massaal hand in hand staan.

De presentatrice Barbara Barend lanceerde een fotoactie onder de hashtags #allemannenhandinhand en #handinhand. Op sociale media verschijnen daar diverse foto's van, waaronder van D66-kopstukken Alexander Pechtold en Wouter Koolmees. Zij trokken hand in hand naar de onderhandelingen over een nieuwe Nederlandse regering.

Regenboogkleuren

De brug over de IJssel bij Westervoort wordt vanavond verlicht in regenboogkleuren. De buurgemeente van de Nederlandse stad Arnhem doet dit uit protest tegen homohaat, zo laten burgemeester en wethouders weten.

De Westervoortsebrug heeft net nieuwe verlichting gekregen om de brug bij evenementen een bijzondere kleur te kunnen geven. Dat zou komende zaterdag voor het eerst gebeuren bij de herdenking van de opmars van geallieerde troepen in de Tweede Wereldoorlog. Maar het college wilde maandag direct een steunbetuiging laten zien: "Wij vinden het onacceptabel wat er is gebeurd. Diversiteit hoort bij Nederland, geweld niet. Dat de verlichte brug maar door iedereen gezien mag worden.''

Meer over15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • M Haaren

  Vierde artikel al over die zever, andere 'voorvallekes' krijgen zoveel aandacht niet, maar Amsterdam Homs betreft moeten ze reclame maken hé bij hln

 • Kong King

  Leve de multiculturele samenleving

 • Jozef Brits

  Toch weeral eigenaardig dat in het VTM-nieuws enkel over jongeren word gesproken, het kind met naam noemen mag niet want dan schoppen we weer tegen schenen zeker?

 • Linda De Volder

  Onafhankelijk van hun verwerpelijke actie kun je je toch ook afvragen waarom die gasten een betonschaar mee hebben. Je loopt daar toch niet zo maar mee rond hè. Een normaal mens zonder slechte bedoelingen heeft dat niet op zak.

 • JDD

  Was een groep Marokkanen, als het bij hun gebeurt is het discriminatie, nu is het een gevalletje. En we blijven het tolereren, want we moet ze blijven knuffelen dat tuig .

Meld een bug