Hoge concentraties bacteriën gevonden in Egyptisch hotel waar Brits koppel onder mysterieuze omstandigheden stierf

John en Susan Cooper overleden in dit hotel.
Thomas Cook/RV John en Susan Cooper overleden in dit hotel.
Touroperator Thomas Cook heeft verklaard dat er hoge concentraties van de bacteriën E. coli en stafylokokken gevonden zijn in het Egyptische hotel waar een Brits koppel vorige maand onder mysterieuze omstandigheden stierf. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News. E. coli komen voor in uitwerpselen. Stafylokokken kunnen voedselvergiftiging veroorzaken.

Thomas Cook droeg specialisten op om het Steigenberger Aqua Magic Hotel in Hurghada te onderzoeken om te weten te komen wat de dood van John (69) en Susan Cooper (63) veroorzaakt kon hebben.

Chloor

Uit de tests bleek dat er normale hoeveelheden koolstofmonoxide in de lucht zaten in de buurt van de kamer van het koppel uit Burnley. Ook de concentratie van chloor in het zwembad was normaal. Anders was het echter toen het voedsel en de hygiëne getest werden. Want daarbij kwamen verhoogde concentraties van de bacteriën E. coli en stafylokokken aan het licht.


Volgens de experts zouden de resultaten echter nog altijd niet duidelijk maken wat het was waardoor het koppel zo plots stierf. Zo konden er geen tests gedaan worden in de kamer van de slachtoffers zelf. Die werd afgesloten door de Egyptische autoriteiten. Er zijn ook nog altijd geen resultaten van de autopsie op de dodelijke slachtoffers bekend.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Ons gestel is te zwak geworden door teveel hygiëne...dettol hier dettol daar, zo verzwakt ons afweerstelsel en niet meer immuun tegen "schadelijke" bacteriën....

 • Heidi Werbrouck

  E. Coli kan ook voor komen door het onvoldoende (her) verhitten van gerechten en heeft niet altijd met slechte hygiëne te maken. En voor degenenen die het niet weten, iederéén heeft E. Coli in zijn darmen. Alleen wordt iemand er zelden ziek van.

 • eva Berneel

  Mij ga je nooit zien in zo 'goedkope reis' landen. Bah

 • Isabelle Duchene

  Meneer is overleden aan hartaanval wordt gezegd in Britse pers. Wat heeft dit met eten te maken? Dan moesten alle gasten dood vallen

 • Mark De vos

  Ben benieuwd wat al die belgen (en andere buitenlanders)die dit hotel een perfekte score gaven nu gaan vertellen.