Hoertje steekt haar weldoener neer

Hij haalde haar van de straat maar erg dankbaar was ze hem niet.
Hij haalde haar van de straat maar erg dankbaar was ze hem niet.

Een man had een hoertje van de straat gehaald en ontfermde zich over de vrouw maar het ging mis toen ze terug kwam van een 'vakantie' in een stripclub in Griekenland. De Roemeense pakte een mes en stak haar weldoener neer.

Vandaag mag de prostituee het uitleggen aan de rechter. Het slachtoffer was compleet verrast. "Zelfs in mijn ergste nachtmerrie had ik nooit durven denken dat dit zou gebeuren", zegt de ambtenaar uit het Duitse Endenich. Het hoertje had een jaar bij hem gewoond. De twee leefden als een stel. Hij had haar als cliënt leren kennen en het klikte waarop hij haar bij hem uitnodigde.

Het was het begin van een sprookje tot de prostituee naar Griekenland vloog. Ze ging met vakantie maar als snel kluste ze bij als naaktdanseres in een nachtclub. "Toen ze terug kwam, was ze veranderd, ik herkende haar niet meer." Even later sloegen haar stoppen door. Zonder aanleiding gooide ze de computer van haar gastheer kapot. "wat doe je hier nog?", vroeg de ambtenaar zijn 'vriendin'. Zonder woorden liep het hoertje naar de kast en haalde een mes uit de lade. "Ze stapte rustig op me af en sloeg bliksemsnel toe. Voor ik het besefte, had ze me al twee keer gestoken."

De man liep in paniek weg maar zijn vriendin haalde hem in en bleef steken. Ze raakte hem in de borstkas, het hoofd en zijn bovenarm. "Plots hield ze op. Ik kroop recht en belde aan bij de buren." Maandenlang lag hij in het ziekenhuis.

De Roemeense staat terecht voor moordpoging. "Ik ben onschuldig", zegt ze. "Hij belde plots aan en stond bloedend voor de deur." De 32-jarige vrouw zit sinds de steekpartij in een psychiatrische afdeling. Volgens de psychiaters is ze paranoïde. Volgende week doet de rechter een uitspraak. (vsv)