Exclusief voor abonnees

Hoe prostituees op de Wallen door toeristen onmogelijk kunnen werken

Nayra Green: 'We tonen onze lichamen, ze nemen een foto en gaan weer weg.'
Marc Driessen Nayra Green: 'We tonen onze lichamen, ze nemen een foto en gaan weer weg.'
Door drukte en misstanden staat prostitutie op de Wallen in Amsterdam ter discussie. Heeft sekswerk op deze plek nog toekomst, of staan we aan de vooravond van een historische kanteling? 

Nayra Green werkt al 35 jaar in de prostitutie en heeft in die jaren zo ongeveer alle veranderingen in haar werk en op de Wallen voorbij zien komen. Nog even, dan stopt ze ermee. Ze is onlangs vijftig geworden, een mooie leeftijd om met prostitutiepensioen te gaan en terug te keren naar Spanje. Tijd voor nieuwe dingen in het leven.

De situatie op de Wallen baart haar zorgen, zegt de Spaanse in haar peeskamer, voorzien van klimpaal, bubbelbad en, onmisbaar in dit vak, een bed. Aan de muur zitten alarmknoppen. Green wil haar verhaal kwijt en daarbij, heel uitzonderlijk in deze sector, ook in beeld. Al gebruikt ze wel haar artiestennaam.

Ze zit op haar stoel, achter het raam en terwijl ze vragen beantwoordt, trekken de drommen voorbij, nieuwsgierig naar binnen kijkend, af en toe roepen ze iets.
Green belandde op haar vijftiende al in de prostitutie. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johanneke li

    tja, op de wallen wordt het eerder aanzien als een toeristische attractie dan voor de echte bedoeling ervan. kan best begrijpen dat dat toerisme storend is voor de klanten/sekswerkers.

  • Mathieu Peeters

    Opruimen die rotzooi, niet meer en niet minder. En als ze al zolang daar in zit heeft ze ook al een massa zwart geld verzameld van die dwazerikken die daar op bezoek gaan.