Exclusief voor abonnees

Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeachment

Zelfs Republikeinen die in 2020 zich niet meer verkiesbaar opstellen, steunen hun president

William Taylor (links) en George Kent leggen als eerste de eed af.
EPA William Taylor (links) en George Kent leggen als eerste de eed af.
Met openbare verhoren is de impeachment van Donald Trump is een nieuwe fase ingetreden, met live uitzendingen op de grootste Amerikaanse zenders ABC, CBS en NBC. Met een meerderheid van de Republikeinen in de Senaat lijkt Trump gerust te mogen zijn in een goede afloop, maar de Democraten hopen dat een meerderheid van de Amerikanen zich keert tegen hun president. De druk van de publieke opinie: dat werd zelfs Nixon in 1974 te veel. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIDIER FRANCART

  Trump afzetten? Men zal zich moeten reppen want in 2020 zijn er al nieuwe verkiezingen. Verloren tijd, moeite en geld. Men had al jaren eerder in gang moeten schieten.

 • Wim Nuel

  Democraten hebben al schrik voor verkiezingen en wil belangrijkste en enige tegenkandidaat elimineren in een hopeloze klucht-show .... Jullie moesten zich schamen ondervragingen bekeken... Geen bewijzen... Wel dat Bidden boter op zijn hoofd heeft focus zou daar beter opliggen...

 • Marc Van der Vloedt

  Als iedereen (politiek en de ambtenarij ) en alles (veiligheidsdiensten en inlichtingendiensten) na behoren zou "werken", zou nu niet alles in het werk moeten gesteld worden om nadien alles in het democratisch keurslijf te prangen en af te toetsen.