Exclusief voor abonnees

Hoe deze gesneuvelde militair een sleutelrol speelde in de ontmaskering van Jos Brech

Jeroen Severs.
De Limburger Jeroen Severs.
Jeroen Severs is één van de wakkere marechaussees die in 1998 de naam van de latere verdachte van de moord op Nicky Verstappen noteert. "Het was zijn eerste klus bij de marechaussee", zegt zijn vader tegen De Limburger. Jeroen zal zelf nooit  weten dat hij de doorbraak in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen mede mogelijk maakte: hij sneuvelde in Irak.

Het was de eerste klus van Jeroen Severs uit het Gelderse Zoelmond bij de Marechaussee: in Limburg mee zoeken naar de verdwenen Nicky Verstappen. "Hij was net in Heerlen gelegerd", vertelt Severs' vader Henk aan de Nederlandse krant De Limburger.  Die zoektocht (in 1998) leidt tot een luguber einde, Severs is een van drie militairen die het lichaam van het  vermoorde jongetje vinden. 

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul van de velde

  Ja als je op de politie moet rekenen ? Deze zaak is toch ook weer op gelost dank zij Peter R. De Vries die het steeds onder de aandacht bracht en er zich in vast heeft gebeten als een buldog. Anders was de zaak al lang geklasseerd.

 • steven abbeloos

  Marechaussee ook gekend als militaire politie wordt en is nog steeds door andere overheidsdiensten beschouwd als minderwaardig.

 • vangeel guido

  Aangezien de bevolking niets mag doen mogen de mensen die wel iets mogen doen in zulke zaken beter hun werk doen,want volgens mij heeft deze man meerdere jongens kwaad gedaan en wie weet heeft hij de kleine in Riemst ook laten verdwijnen.Ze hadden hem in de kijker maar werd zelfs van een lijst gehaald waarom kan niemand meer zeggen.Belachelijk gewoon.