Hoe Assassin’s Creed kan helpen bij heropbouw Notre-Dame

YouTube

Raar maar waar: het computerspel ‘Assassin’s Creed Unity’ uit 2014 zou kunnen helpen bij de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. De kathedraal werd maandag verwoest door een brand. Gameontwikkelaar Caroline Miousse ontwikkelde namelijk een zeer gedetailleerd digitaal model van de Notre-Dame in de game.

Wie ‘Assassin’s Creed Unity’ speelt, kan rondlopen door Parijs en helemaal tot in de torenspits van de Notre-Dame klimmen. De kathedraal kan ook van binnenuit worden verkend en is tot in de kleinste details uitgewerkt.

Gameontwikkelaar Caroline Miousse zorgde voor een realistische digitale kopie van het monument. Ze werkte twee jaar lang om het model zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.

Het spel, meerbepaald de digitale informatie over de Notre-Dame, zou nu een rol kunnen spelen in de heropbouw van de kerk. Al is het nog niet bekend of Ubisoft, het bedrijf achter Assassin’s Creed, de informatie zal doorspelen aan de Franse overheid.

3D-kaarten

Mocht dat niet gebeuren, dan is er ook nog het werk van kunsthistoricus Andrew Tallon. Hij heeft het bouwwerk een aantal jaren geleden in kaart gebracht met behulp van laserscanners. Daardoor bestaan er gedetailleerde 3D-kaarten van het bouwwerk.

Gisteren nog kondigde premier Emmanuel Macron aan dat hij de Notre-Dame binnen de vijf jaar weer wil heropbouwen. Via crowdfunding werden al miljoenen ingezameld voor de heropbouw.

Assassin's Creed Unity10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Ypres

  Ubisoft geeft het spel nu overigens een week lang gratis weg.

 • Serge De Saegher

  waarom de kerk niet met metalen balken herbouwen goedkoper dan eik en brandveiliger de balken zijn voor de gewone bezoeker/toerist niet zichtbaar dus waarom de eiken balken behouden anderzijds de kerk zou beter de honderden miljoenen euro's aan de armen schenken zodat iedereen in frankrijk een menswaardig bestaan heeft

 • Marc Mees

  100en miljoenen euro's voor een kerk, dat ze dat eens doen voor de armoede !

 • raf janssens

  Natuurlijk zal Ubisoft dit vrijgeven: de gratis marketing die ze daarmee krijgen is anders onbetaalbaar.

 • jeannine avonds

  Heel mooi dat de rijken zoveel giften geven, maar het kan nooit meer het zelfde zijn en de originaliteit is weg ! een stuk erfgoed van 1000 jaar oud is nu weg ! dat deze rijken dan ook eens mild en vrijgevig zijn voor de armen in Frankrijk of elders, zijn stenen dan meer waard dan een mensenleven? er zijn zoveel armen op de wereld en in Europa gaat de armoe vooruit, wat een wereld en alles staat op zijn kop hier !