Hittegolf eist zes slachtoffers in VS

VS getroffen door hittegolf
EPA VS getroffen door hittegolf
Zeker 150 miljoen Amerikanen hebben te kampen met een hittegolf die grote delen van de VS momenteel teistert. Er zijn al zes doden te betreuren door het weer. Het kwik schommelt in New York en Washington al een tijdje rond de 38 graden Celsius.

De hittegolf strekt zich uit van het Midwesten tot de Atlantische kusten.

Vier doden vielen in de staat Maryland, dichtbij Washington, en in Arkansas is de voormalige vedette van het American football Mitch Petrus op 32-jarige leeftijd bezweken aan de hitte, toen hij buiten aan het werk was. Hij zou overleden zijn door een zonneslag, aldus de arts die hem onderzocht. Een ander slachtoffer van de hitte kwam om het leven in Arizona, zo meldt CBS News.

De autoriteiten waarschuwen de bevolking dat het kwik tot 45 graden Celsius kan stijgen. Ze geven de raad om voldoende water te drinken en te zorgen voor kwetsbare mensen zoals zieken, kinderen en bejaarden. De bevolking wordt ook de raad gegeven om binnen te blijven en alleen buiten te komen als het echt moet. De triatlon van New York is afgelast. 

Ook in Canada worden waarschuwingen gegeven aan de bevolking in verband met de hittegolf.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Florizone

  In februari 21 doden door extreme kou in de VS, de natuur kent zijn grillen en is onvoorspelbaar.

 • wim Goossens

  DE klimaat verandering is iets dat gaat over 10000-den jaren , hier zitten we met een verandering op 10-tallen jaren .. En we blijven onze kopke maar in't zand steken, wat ga je antwoorden als binnen 30 jaar jou kleinkind komt vragen " OPA waarom hebben jullie er niets aangedaan ? waarom moeten wie vluchten naar het noorden om te kunnen overleven ?" Wat gaan jullie dan antwoorden?

 • robrecht Peeters

  een koudegolf van gelijke aard kost minstens reeds 30 doden en legt het land economisch, maatschappelijk lam.Nu loopt alles verder quasi ongehinderd verder. De politiek correcte wereld weigert in te zien dat wat opwarming zelfs meer dan 2 graden Celsius te verkiezen valt in vergelijking met een ijstijd.

 • Rudy van Wayenberge

  @ Ramses Temmerman; Altijd dat gezeik over klimaatopwarming, ja, zij is een feit, maar stop eens met de schuld op de mens (en zijn auto) te schuiven! Enne, net of er geen Amerikanen sterven met ander weer...

 • Luc Raes

  100 jaar geleden waren we met 1 miljard, nu met 7,6 miljard en het zal niet stoppen daar. Al die individuen verbruiken, vervuilen en vernietigen. De planeet groeit echter niet : zelfs de grootste domoor kan dus inzien wat effect dit moet hebben op het dunne pelletje atmosfeer van de aarde. Een gruwelijk einde wacht de mensheid.