Hitler-tassen mogen blijven verkocht worden

Twitter
Een Tsjechisch bedrijf mag koffiemokken met de afbeelding van Hitler erop blijven verkopen. Dat meldt de krant MF Dnes . 

Volgens een politiewoordvoerder kon niet aangetoond worden dat de Praagse uitgeverij Nase vojsko met de verkoop iets anders wilde bereiken dan winst maken. De uitgever beschreef de mokken -die versierd zijn met het gezicht van Adolf Hitler of dat van SS-leider Reinhard Heydrich- als verzamelobjecten.

De Federatie van Joodse Gemeenschappen in Tsjechië en het Joods Museum van Praag hadden felle kritiek op de tassen omdat ze er een "openlijke verheerlijking van het naziregime" in zagen. Ze wezen er ook op dat de uitgeverij eerder al de Tsjechische vertaling van het boek van Holocaustontkenner David Ircing voor haar rekening nam.

In Duitsland valt het afbeelden van Hitler onder het verbod op symbolen van ongrondwettelijke organisaties.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Ché was volgens mijn info geen massamoordenaar.

 • Herman Van den Bosch

  En dan? Moeten die programma’s op national geografic over de tweede wereldoorlog en de Duitsers dan ook verdwijnen? Trouwens hoeveel onschuldige Duitse burgers zijn er niet vermoord door de vele bombardementen vd geallieerden die bewust burgers wilden treffen. Daar hebben ze het natuurlijk niet graag over!

 • Rudolf van nauw

  Waar te koop?

 • Mike Dobbels

  Elisabeth, ik juig u toe!

 • Daniël Gyssens

  Als er standbeelden van Lenin of van Mao mogen blijven staan waarom dan niet van Hitler ?Trouwens in San Marino kan mijn flessen wijn met de beeltenis van Hitler kopen en geloof me ze verkopen goed !En op elke rommelmarkt kan nazi-artikelen kopen.