Hillary was in Witte Huis toen Bill seks had met Lewinsky

Hillary Clinton was in het Witte Huis op ten minste zeven dagen waarop haar man daar seks had met Monica Lewinsky. Dat blijkt uit het openbaar gemaakte archief waarin de bezigheden van Hillary Clinton als first lady van dag tot dag zijn vastgelegd.

Tegenstrijdige Hillary
Het archief geeft een gedetailleerde beschrijving van al Clintons bezigheden in die periode, van het voorlezen op een kleuterschool of het uitzoeken van bloemen voor een diner, tot meer serieuze aangelegenheden. Zo valt in de ruim elfduizend pagina's tevens te lezen dat zij zich inzette voor de totstandkoming van de NAFTA, de vrijhandelszone die Canada, de Verenigde Staten en Mexico omvat. In haar huidige campagne voor de Democratische presidentsnominatie geeft ze juist af op dat verdrag.

Rechtszaak archief
De agenda van Hillary Clinton stond centraal in een rechtszaak die de conservatieve belangengroep Judicial Watch had aangespannen tegen het nationale archief. De nu vrijgegeven stukken behelzen de archieven van Patti Solis Doyle, die de agenda van Hillary Clinton beheerde. De Clintons zijn bekritiseerd omdat een grote hoeveelheid documenten uit de tijd dat Bill Clinton president was nog niet was vrijgegeven. (novum/vsv)

Monica Lewinsky.
Monica Lewinsky.