Hillary heeft campagneteam al samengesteld

Hillary Clinton is nog geen kandidate voor het presidentschap van de VS, maar heeft wel al haar campagneteam samengesteld.
AP Hillary Clinton is nog geen kandidate voor het presidentschap van de VS, maar heeft wel al haar campagneteam samengesteld.
Ruim twintig maanden voor de volgende presidentsverkiezing in de VS en nog voor zij officieel haar kandidatuur heeft ingediend, heeft ex-First Lady en ex-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton haar campagneteam al samengesteld. Volgens de krant Washington Post van vandaag heeft de vrouw van Bill gekozen voor een resem huidige en voormalige raadgevers van president en Democratisch partijgenoot Barack Obama.

Binnen het Democratische kamp biedt zich deze keer geen concurrentie voor Hillary aan. Toen zij in 2008 kandideerde, moest zij de duimen leggen voor Obama. Volgens de Washington Post begint Rodham-Clinton pas in de zomer met de actieve kiescampagne, kwestie van niet te vroeg uitgeblust te geraken.

Tegen Bush?
Bij de Republikeinen zou er wel een bittere strijd om de GOP-kandidatuur kunnen volgen, al is het verre van uitgesloten dat de presidentsverkiezing van 2016 een aflevering van Dynasty wordt, met een Clinton tegen een Bush (Jeb, de jongere broer van George W. en zoon van George H.W.).

Volgens de Post heeft Hillary Clinton al voormalig Obama-raadgever John Podesta vastgelegd als leider van de kiescampagne. De ervaren rot Bobby Mook, in 2008 reeds een medewerker van haar campagneteam, wordt haar campagnemanager. Obama's oud-directrice voor communicatie, Jennifer Palmieri, mag haar job nog eens overdoen voor de Clintons. En ook Joel Benenson, de opiniepeiler van Obama, mag blijven peilen, maar dan voor Hillary.