Hillary gaat door tot het gaatje

Hillary Clinton heeft dinsdag na haar overwinning in Ohio verzekerd dat ze zal doorgaan tot het einde. Daarmee werpt ze zich opnieuw in de strijd voor de partijnominatie voor de presidentsverkiezingen.

Loud & clear
'Het volk van Ohio heeft luid en duidelijk gezegd dat wij moeten doorgaan', vertelde Clinton onder luid applaus. 'Geen enkele kandidaat, noch republikein noch democraat, heeft de race naar het Witte Huis gewonnen zonder eerst de voorverkiezing in Ohio te winnen', bevestigde ze.

Nieuw leven
Door de overwinning in Ohio kan Clinton haar campagne nieuw leven inblazen na de elf opeenvolgende nederlagen tegen haar rivaal Barack Obama. Naast Ohio behaalde Clinton dinsdag ook de kiesmannen in Rhode Island. Obama won dan weer in Vermont.

Geen uitstapscenario
Voorafgaand aan de voorverkiezingen stelden analisten dat Clinton zowel in Ohio als Texas moest winnen om nog enige kans te maken op de nominatie. Het campagneteam veranderde evenwel van gedachten. Uitstappen is vooralsnog geen optie en zeker niet na de winst in Ohio.

Gepokt en gemazeld
De senator uit New York bleef zich ook op dinsdagavond presenteren als de persoon die vanaf dag een klaarstaat om het land te leiden. "We hebben twee oorlogen in het buitenland, we hebben een dreigende recessie. Kiezers zien zich geconfronteerd met een kritiek vraagstuk. Wie is gepokt en gemazeld genoeg om vanaf dag één opperbevelhebber te zijn? En wie weet hoe we onze economie weer op de rails moeten krijgen?"

Aanval
De aanvallen op Obama en zijn vermeende onervarenheid door Clinton gingen ook tijdens de feestelijke bijeenkomst in Columbus dus onverminderd verder. Ze bleef op de man spelen, een strategie die de afgelopen weken duidelijk vruchten heeft afgeworpen. (mvl)