Hillary Clinton weigert slotdebat met Bernie Sanders in Californië

Getty Images
De Democrate Hillary Clinton, die zo goed als zeker de presidentskandidaat wordt voor haar partij, heeft geweigerd om deel te nemen aan een slotdebat met haar rivaal, dat Fox News wilde organiseren.

"We hebben de uitnodiging van Fox News om deel te nemen aan een debat in Californië geweigerd", zei Clintons communicatiedirectrice Jennifer Palmieri in een verklaring. "We denken dat Hillary Clinton haar tijd beter kan gebruiken om campagne te voeren en haar kiezers rechtstreeks te ontmoeten in Californië, om de campagne van de algemene verkiezing van 8 november voor te bereiden", zo legde ze uit.

Bernie Sanders liet woensdag weten graag te willen deelnemen aan het debat in Californië, waar op 7 juni beslissende voorverkiezingen gehouden worden, net als in vijf andere staten.

De senator uit Vermont mag dan wel een grote achterstand hebben op Clinton, toch weigert hij zich terug te trekken uit de strijd voor de presidentiële nominatie.

Het is quasi zeker dat Hillary Clinton de meerderheid van de afgevaardigden zal binnenhalen waardoor ze automatisch genomineerd zal worden tijdens de Democratische Conventie in Philadelphia van 25 tot 28 juli.