Hillary Clinton verliest jongste broer Tony (65)

Hillary Clintons broers Tony Rodham (rechts) en Hugh Rodham (links). Tony overleed vrijdag op 54-jarige leeftijd.
AP Hillary Clintons broers Tony Rodham (rechts) en Hugh Rodham (links). Tony overleed vrijdag op 54-jarige leeftijd.
Tony Rodham, de jongste broer van Hillary Clinton is vrijdagavond overleden. Dat maakte de voormalige Democratische presidentskandidate vandaag bekend op Twitter.

“Gisteravond verloren we mijn broer Tony. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Ik word vandaag overspoeld met herinneringen aan hem”, zegt Clinton in de tweet. “Als hij een kamer binnenkwam, lichtte hij ze op met gelach”, vertelt ze over haar broer, die ze omschrijft als “aardig” en “genereus”. “We zullen hem heel erg missen.” 

De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Rodham werd geboren in 1954. Hij laat zijn vrouw Megan Madden en drie kinderen na: Zachary, Simon en Fiona. Zachary is een zoon uit zijn eerste huwelijk met Nicole Boxer, dochter van de voormalige Amerikaanse senator Barbara Boxer.

De man was vooral gekend om zijn werk als consultant. Voordien werkte hij als verzekeringsmakelaar, gevangenisbewaker en privédetective. In 1996, toen schoonbroer Bill Clinton campagne voerde voor zijn herverkiezing als president, werkte Rodham voor het Democratic National Committee.

Volgens USA Today kampte Rodham met verscheidene financiële problemen, waaronder verlieslatende bedrijven, een reeks onzekere investeringsprojecten en de betaling van alimentatie.

Hillary Clinton (onderaan rechts) met haar ouders en haar brorers Hugh en Tony.
rv Hillary Clinton (onderaan rechts) met haar ouders en haar brorers Hugh en Tony.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.