Hillary Clinton ontkent fouten bij gebruik privémail

Hillary Clinton.
REUTERS Hillary Clinton.
Hillary Clinton heeft als minister van Buitenlandse Zaken geen geheime informatie verstuurd via haar privé-e-mailadres. Dat zei de politica gisteren tegen verslaggevers.

"Ik heb niets ontvangen of verzonden wat op dat moment geheim was", aldus Clinton, die goede kaarten heeft om namens de Democratische Partij te mogen deelnemen aan de volgende presidentsverkiezingen.

Clinton krijgt al geruime tijd kritiek omdat ze als minister mails verstuurde met een privéadres, in plaats van een e-mailadres van de overheid. Daardoor bleef veel van haar e-mailcorrespondentie buiten het zicht van het Congres en haar collega's. Clinton gebruikte haar privé-account omdat ze het niet handig vond steeds met twee telefoons te werken.

The Wall Street Journal meldde vrijdag op basis van een intern regeringsrapport dat ten minste vier e-mails die Hillary Clinton vanaf haar privé-account heeft verstuurd terwijl ze minister van Buitenlandse Zaken was, geheime informatie bevatten.

De politica lijkt niet te hoeven vrezen voor strafvervolging. Het Amerikaanse ministerie van Justitie liet vrijdag weten dat er geen sprake is van een strafrechtelijke kwestie.