Hij stelt wondermooie daad maar dan volgt een drama

Matthew Jackson
kos Matthew Jackson
Haar baby huilde onophoudelijk en op de koop toe werd haar kredietkaart geweigerd aan de kassa van de supermarkt. Alles zat dus tegen voor Jamie-Lynne Knighten tot er een reddende engel opdook die de rekening voor haar betaalde. Die engel bleek Matthew Jackson te zijn. Nog geen vierentwintig uur later sloeg het noodlot toe.

De moeder uit Californië weigerde eerst het gulle aanbod van de 28-jarige Matthew maar hij drong aan en stelde het prachtgebaar in de superette Trader Joe's in het stadje Oceanside. Hij betaalde de rekening van 200 dollar. Zomaar. En vroeg er niets voor terug. Hij verlangde alleen dat Jamie-Lynne ooit hetzelfde zou doen voor iemand anders die het moeilijk had.

Tranen
"Doorheen mijn tranen dankte ik hem", vertelde de vrouw. "Ik vroeg nog zijn naam en waar hij werkte vooraleer onze wegen scheidden." Een week later besloot Jamie-Lynne te bellen naar de werkgever van Matthew om te vertellen hoe geweldig hun arbeidskracht wel niet was. Ze wilde ook zijn achternaam te weten te komen om hem nog een kaartje te sturen en een cadeautje.

"Aan de andere kant van de lijn barstte iemand in snikken uit ... mijn hart kromp ineen, ik besefte dat er iets mis was", aldus de moeder. Zijn baas vertelde dat Matthew was omgekomen in een verkeersongeval de avond dat hij de rekening van Jamie-Lynne had betaald.

Waarom?
"Niet eens 24 uur nadat ik hem had ontmoet, was hij er plots niet meer. Zo ineens. Hoe? Waarom? Ik begrijp het niet. Hij was een jaar jonger dan ik en verloofd. Zijn chef legde uit hoe fantastisch Matthew was ... wat hij deed voor mij was gewoon een veruitwendiging van de geweldige persoon die hij was. Ik probeer iets te begrijpen dat wellicht nooit te begrijpen valt", zei ze.

"Ik dacht echt dat ik de kans ging krijgen om hem nog eens te ontmoeten en een knuffel te geven. Maar het heeft niet mogen zijn en ook anderen zullen nooit de kans krijgen om met hem kennis te maken. Dat breekt mijn hart."

Nagedachtenis
Dus kroop Jamie-Lynne in haar digitale pen om de hele wereld te laten weten wie die barmhartige man was. De vrouw eerde de gentleman die ze zelf nauwelijks kende in een aangrijpende nagedachtenis met één doel voor ogen: van iets heel droevigs iets moois maken.

Na het lezen van haar Facebookpost reageerden vrienden en kennissen ontzettend hartverwarmend en beloofden plechtig om de rekening van een onbekende te betalen.

Geschenk
De moeder van de jongeman zag eveneens de Facebookpost over Matthew. "Vernemen wat mijn zoon heeft gedaan voor een nobele onbekende op de dag dat hij stierf, is een groot geschenk", verklaarde ze. "Ik mis hem verschrikkelijk maar het is fantastisch om te zien hoe Matthew de harten van anderen weet te beroeren zelfs nu hij er niet meer is. Dat is zijn nalatenschap aan de wereld."

Most nights I don't sleep because I have a 5 month old and a 2 1/2 year old.. If one is sleeping, the other is usually...

Posted by Jamie-Lynne Knighten on  Friday, 20 November 2015Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.