Ga naar de mobiele website
^ Top

Hij moet zijn slachtoffers nog 100 miljoen dollar, maar intussen leidt echte 'Wolf of Wall Street' luxeleventje

Facebook
Hij huurt een landhuis van 16 miljoen dollar aan Lake Tahoe in Nevada, een villa met zicht op zee in Californië en hij maakt de ene luxereis na de andere: je zou niet zeggen dat Jordan Belfort - de man die onsterfelijk werd door de film 'The Wolf of Wall Street' met Leonardo DiCaprio - de slachtoffers die hij oplichtte nog 100 miljoen dollar moet terugbetalen. En die slachtoffers zijn furieus.

De Amerikaanse nieuwssite Inside Edition interviewde de oplichter in 2014 en toen bezwoer hij dat zijn 1.513 slachtoffers nog datzelfde jaar hun geld zouden terugzien. De 100 miljoen dollar wilde hij samen brengen door het geven van lezingen. "Ik ben momenteel aan het toeren in de Verenigde Staten en de volledige opbrengst daarvan gaat naar het terugbetalen van de slachtoffers", klonk het toen.

Maar drie jaar later hebben de slachtoffers nog amper een cent gezien. Belfort heeft nog altijd een schuld van ongeveer 100 miljoen openstaan, maar dat weerhoudt hem er niet van het leven van een koning te leiden. Hij woont in majestueuze villa's, gaat skiën en nam zijn verloofde Anne Elizabeth zelfs mee op een trip naar Rome. Hoewel hij beweert dat hij veranderd is en zijn hebzucht achter zich heeft gelaten.

Misselijk
Gepensioneerd tandarts Alfred Vitt wordt er naar eigen zeggen misselijk van. Belfort moet hem nog meer dan 200.000 dollar. "Ik zou wel kunnen overgeven als ik de foto's van zijn rijkelijke levensstijl zie", vertelt hij. "Hij is een leugenaar en een oplichter."

Where you see success, someone made a game ...

Where you see success, someone made a game changing decision. Don't be afraid to follow your gut. - J

Behind every successful man, is a much stronger

Behind every successful man, is a much stronger woman.

Hoe Belfort erin slaagt een dergelijke levensstandaard vol te houden met al zijn schulden? Door nog altijd lezingen te geven over hoe je een ongelofelijke verkoper moet worden, overal ter wereld. Zo is hij op 17 juni te gast in Rusland. Volgens zijn website kost een ticket voor de show 280 euro.

Stoel
Een van de journalisten van Inside Edition trok intussen naar zo'n lezing in Londen, waar 3.600 mannen en vrouwen van over de hele wereld samen waren om naar hem te luisteren. Er was geen stoel meer vrij in de zaal. Toen na de uiteenzetting de mogelijkheid werd gegeven om vragen te stellen, zag de reporter haar kans om hem opnieuw te confronteren met zijn niet vervulde belofte om zijn slachtoffers te vergoeden. De reactie van de zaal had ze echter niet kunnen voorzien.

I wake up every day feeling grateful. I have the

I wake up every day feeling grateful. I have the opportunity to push myself every single day, traveling and teaching worldwide. I've worked hard to get to here. How are you going to kill it today?

Want ze kreeg plots een lawine van boegeroep over zich heen. Beveiligingspersoneel pakte haar snel de microfoon af en zette haar buiten. Belfort zelf antwoordde niet op de vraag en vroeg om een volgende. Enkele ogenblikken later verliet hij abrupt het podium. "Hij wilde echt niet antwoorden op die vraag", aldus Melanie Grace, die in het publiek zat. "Het was een erg, erg, erg gevoelig onderwerp."

Tempo
De openbare aanklager die de terugbetaling van Belfort overziet, wil geen commentaar geven. Met het tempo dat de Wolf nu terugbetalingen doet - 4.000 tot 5.000 dollar per maand - zal het nog meer dan 1.600 jaar duren eer iedereen zijn geld terugheeft.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sacha Van der Putten

  Er zal wel 1 van die gedupeerden een gepaste reactie toepassen op deze man als de gelegenheid zich voordoet?

 • Bruno willems

  Zitten er in brussel ook genoeg en die geven ook niks terug maar pakken wel meer en meer

 • Geen Stijl

  Top kerel hahaha

 • Jam Pearl

  Allemaal goed en wel. Een fake miljonair die zich niet eens een deftige jeans weet te kopen. Sukkel.

Meld een bug