Hij is een expert in klopgeesten en aliens. En voortaan ook europarlementslid

Rupert Matthews.
RV Rupert Matthews.
Hij is een expert op het vlak van poltergeists, aliens en dinosaurussen, maar voortaan is hij ook te vinden in het Europees Parlement. Rupert Matthews is door de Britse Conservatieven aangeduid als vervanger voor EU-parlementslid Andrew Lewer.

De expertise van de nieuwe europarlementariër is op zijn minst gevarieerd te noemen. Mattheus schreef al meerdere boeken over geesten, ufo's en ontmoetingen met aliens, maar hij geldt ook als dinokenner en geeft onlinecursussen over paranormale activiteiten.

Ook zijn politieke standpunten zijn opvallend. Zo stelde hij dat de Europese Commissie de macht heeft om soldaten naar Londen te sturen om te voorkomen dat de Britten uit de EU zouden stappen. Eerder dit jaar beschuldigde hij de EU er ook van de term 'nazi's' te misbruiken om "de realiteit onder ogen te zien" dat het de Duitsers waren die "hun medemensen afschuwelijke dingen hadden aangedaan".

De oppositie is niet te spreken over de benoeming van Matthews, en zelfs zijn eigen partijgenoten geven toe dat hij "erg vreemde standpunten" heeft. Matthews zelf is "verrukt" dat hij de East Midlands mag vertegenwoordigen in het Europees Parlement. "Het proces van de brexit zal vermoeiend zijn en ik kijk er naar uit om een rol te spelen in het maken van de best mogelijke deal voor de mensen uit de East Midlands en de rest van Groot-Brittannië."