Hezbollah zegt Israëlische drone aan de grens te hebben neergehaald

Een vlag van Hezbollah aan de Libanese zijde van de grens. De spanningen tussen de beweging en Israël lopen de laatste weken op.
AFP Een vlag van Hezbollah aan de Libanese zijde van de grens. De spanningen tussen de beweging en Israël lopen de laatste weken op.
De Libanese Hezbollah heeft vandaag aangekondigd dat ze een “Israëlische drone” heeft neergehaald op het moment dat die de grens met Libanon overstak. Vorige week kwam het nog tot een confrontatie tussen de Libanese beweging en Israël.

De strijders van Hezbollah “hebben gereageerd met wapens op een Israëlische drone op het moment dat hij de grens overstak in de richting van het dorp Ramieh” in het zuiden van Libanon. Dat staat in een mededeling van de beweging. De drone werd neergeschoten en is nu in handen van Hezbollah, klinkt het nog.

Een woordvoerster van het Israëlische leger (IDF) zei dat gisterenavond een drone “op Libanees grondgebied is neergestort tijdens routine activiteit in het noorden van Israël”. Er bestaat geen vrees voor prijsgeven van informatie.

Vorige week liepen de spanningen tussen de twee landen op, toen langs beide kanten raketten werden afgevuurd.

Iran traint en financiert de sjiitische Hezbollah.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.