Hevige naschok zorgt voor paniek in rechtkrabbelend Mexico, twee vrouwen komen om door hartaanval

Naschok met kracht van 6.4: "Gebouwen schudden heen en weer"

Inwoners van Mexico-Stad trokken angstig de straat op met hun kinderen.
epa Inwoners van Mexico-Stad trokken angstig de straat op met hun kinderen.
Mexico is vier dagen na de zware aardbeving, waarbij een driehonderdtal doden viel, opnieuw opgeschrikt door naschokken. In de miljoenenstad Mexico-Stad werd het aardbevingsalarm geactiveerd. Volgens burgemeester Miguel Angel Mancera hebben die sirenes bijgedragen tot de dood van een 80-jarige vrouw in haar woning en die van een tweede vrouw die de straat in vluchtte.

De nationale seismologische dienst spreekt op Twitter van verschillende naschokken, met magnitudes die gaan van 4 tot 6,4 op de schaal van Richter. De twee zwaarste schokken werden geregistreerd in de staat Oaxaca. Rond 07.53 uur (14.53 uur Belgische tijd) werd in de buurt van Union Hidalgo een beving van 6,1 op de schaal van Richter geregistreerd, en één met een magnitude van 6,4 in de buurt van Ixtepec. 

De bevingen waren voelbaar tot in de deelstaten Guerrero, Mexico, Puebla en Tabasco, en ook in de miljoenenstad Mexico-Stad, waar het aardbevingsalarm werd afgekondigd. De beving leidde vooral tot paniek. Twee vrouwen kwamen om door een hartaanval. Er zijn geen meldingen van schade af andere slachtoffers, aldus de burgemeester.

Door het alarm moest de zoektocht naar slachtoffers van de aardbeving van dinsdag in Mexico-Stad onderbroken worden. Ook de reddingswerkers reageerden emotioneel op het aardbevingsalarm. Sommigen vielen elkaar in de armen, anderen konden tussen de zware vermoeidheid en stress door hun tranen niet bedwingen. Reddingsdiensten zoeken nu volop verder naar overlevenden, al wordt de kans dat die gevonden worden steeds kleiner.

Reddingswerkers vluchtten weg na de hevige naschok.
afp Reddingswerkers vluchtten weg na de hevige naschok.
Reddingswerkers wachten bang af na de naschok.
reuters Reddingswerkers wachten bang af na de naschok.
Verschillende werkers vielen elkaar in de armen.
afp Verschillende werkers vielen elkaar in de armen.
afp
Een vrouw bidt na de nieuwe aardbeving.
reuters Een vrouw bidt na de nieuwe aardbeving.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.