Hevige bosbranden op Sardinië: inwoners geëvacueerd, stranden en hotels ontruimd

De zwaarste bosbrand brak zaterdag uit nabij de badplaats Tortoli.
AP De zwaarste bosbrand brak zaterdag uit nabij de badplaats Tortoli.
Op het Italiaanse eiland Sardinië woeden dit weekend zware bosbranden, zo hebben Italiaanse media bericht. De zwaarste bosbrand brak zaterdag uit nabij de badplaats Tortoli, de brandweer is vandaag nog steeds aan het blussen. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Er woeden volgens het regionale dagblad La Nuova Sardegna op het eiland niet minder dan 41 bosbranden. Er is reeds zowat 800 hectare verwoest, berichtte de openbare omroep RAI vandaag. Zowat twintig huizen, honderden bewoners, twee hotels, een camping en het strand werden uit voorzorg ontruimd.

Regionaal Raadslid, Gianni Lampis, zei over de vermoedelijke brandstichters: “Ze hebben moorddadige handen, het zijn klootzakken, lafaards en criminelen. Ze moeten voor de rechter worden gebracht, zodat hun vervloekte handen de dure prijs betalen voor de vernietiging en het gevaar dat ze creëren.”

Bosbranden zijn op Sardinië geen uitzondering, meestal wordt het vuur opzettelijk aangestoken, zo zegt het hoofd van de luchteenheid van de Italiaanse civiele bescherming. Brand die ontstaat door natuurlijke oorzaak zou “de uitzondering” zijn.

AP
De brandweer stuurde drie vliegtuigen de lucht in om de bosbranden te proberen blussen.
AP De brandweer stuurde drie vliegtuigen de lucht in om de bosbranden te proberen blussen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.