Heteluchtballon landt op Duitse snelweg: verkeer kan tijdig remmen

twitter @ArendonkTrans
Een ballonvaarder heeft vanochtend met zijn heteluchtballon een noodlanding gemaakt op een snelweg in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. 

Omdat automobilisten op tijd konden remmen is niemand gewond geraakt bij het incident op de A61 bij Viersen.

Volgens de verkeerspolitie in Düsseldorf was de reden voor de noodlanding een technisch mankement aan de brander van de ballon. Beide rijbanen werden tijdelijk gesloten. Een politiewoordvoerder zei dat het slechts vier minuten duurde om de ballon te bergen en af te voeren. De bemanning bestond alleen uit de ballonvaarder.

Eerder deze week belde een ballonvaarder de politie toen hij vanuit de lucht een cannabisplantage spotte. Hij vloog toen over een landelijk gebied nabij de noordoostelijke havenstad Rostock en gaf de coördinaten door aan de agenten. Zij troffen op de plek 121 cannabisplanten aan. De politie heeft in de zaak nog geen arrestaties verricht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    De hete lucht was opgebrand van de hete lucht ballon, dus lege flessen overboord, doch die snelweg lag in de weg....dus landen op de hete macadam.