Het kan anders: deze weg werd vernield door een aardbeving en in enkele dagen hersteld

Facebook Alaska Tour & Travel
Bij ons duurt het soms maanden alvorens putten in het wegdek hersteld worden. In de grootste stad van Alaska, Anchorage, bewijzen ze dat dat (veel) sneller kan. Vrijdag werd een afrit compleet vernield door een zware aardbeving, maar afgelopen woensdag was de weg al hersteld.

De aardbeving van afgelopen vrijdag had een kracht van 7 op de schaal van Richter. De aardschok zorgde voor grote schade aan wegen, bruggen, huizen en gebouwen. Maar van de schade aan enkele wegen valt nog nauwelijks iets te merken. 

Onder een ingestorte afrit vlakbij de belangrijke Minnesota Drive en internationale luchthaven van Anchorage gaapte na de aardbeving een groot gat, waarin een SUV op een speelgoedautootje leek. Sinds woensdag is er alweer een gloednieuwe weg met vers asfalt en nieuwe witte lijnen. Volgens CNN werd het werkje afgehandeld in minder dan vier dagen.

Het Departement van Transport van de staat Alaska zei ook nog dat het in deze tijd van het jaar nog moeilijker is om wegen te leggen en te herstellen vanwege de koude temperaturen. Een bericht met foto’s op de facebookpagina Alaska Tour & Travel ging dan ook meteen viraal: het werd meer dan 17.000 keer gedeeld. Veel mensen vroegen zich waarom in hun steden en staten de putjes in het wegdek niet even snel hersteld worden. 

Dit wegdek werd na de aardbeving in minder dan vier dagen hersteld.
AP Dit wegdek werd na de aardbeving in minder dan vier dagen hersteld.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • George Baaths

  Topie goed en snel gewerkt daar kan België een puntje aan zuigen

 • Christine Laevers

  Ik had ook graag foto's gezien van de intense werkzaamheden. Heb zo mijn twijfels. Los daarvan zou elke beschadiging onmiddellijk en daadkrachtig moeten hersteld worden. Geduld blijft echter een schone deugd.

 • Nicolas Van Hoecke

  Hier had het inderdaad minder snel geweest. 6 maanden paaltjes zetten zonder dat er iets gedaan wordt. Om dan stilletjes aan eraan te beginnen.

 • Marc Vinck

  in Belgie had dit enkele maanden geduurd na de nodige studies, steekpenningen en buurtonderzoeken.

 • rik lagrou

  Belgie kan nog geen voetpad of winkelstraat zonder problemen aanleggen voor 10/20jaar werken gedaan er is al een ander om stuk te maken!