Exclusief voor abonnees

Het is niet allemaal Trumps schuld: de drie kampen in het Witte Huis die coronabeleid tot een chaos maakten

President Donald Trump.
Photo News President Donald Trump.
Donald Trump krijgt lijn noch logica in zijn coronabeleid. En dat is niet alleen zijn eigen schuld. Ja, hij is een koppigaard die van niemand raad aanvaardt en altijd vindt dat hij zelf de slimste is. Maar hij wordt ook heen en weer geslingerd door de tegenstrijdige agenda’s rondom hem.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Trump is het hoofd van de federale overheid en dus de eindverantwoordelijke voor de verdeling van hulpmiddelen over de verschillende staten, en de organisatie van de overheidsdiensten (CDC). Hij zit al 3 jaar op zijn zetel en heeft nul voorbereidingen getroffen voor dit mogelijk rampscenario, wss omdat zijn voorganger plannen achtergelaten had. Nul excuses, als hij er niet mee akkoord was, had hij maar een EIGEN en beter plan moeten uitwerken.

 • guido Bervoets

  Trump kan daar niks aan doen, het is de schuld van de anderen. Een president heeft omzeggens geen macht en moet luisteren naar zijn raadgevers en zijn partij. Trump is maar het uithangbord en marionet dat moet uitvoeren wat ze hem bevelen.

 • Marc Wouters

  Het is bon ton te praten over de chaos in de VS. Ondertussen is niet de VS maar wel België de referentie in de buitenlandse statistieken van hoe zwaar een land getroffen kan zijn. Weinig en al zeker geen dagelijkse artikels over hoe zwak de regering is hier en welke chaos ze veroorzaakt en nog minder welke zware fouten ze maakte. En dat met minderheidsregering.

 • Gino De Neef

  Het is totaal zijn schuld niet en er is geen chaos

 • van den eeden maria

  Alsof het hier beter gaat en ging.